2018-06-21
今日终于搞掂左公司一个大project,同个同事放咗工之后去,决定去中环度饮杯酒庆祝下。行上兰桂坊嘅途中,俾我哋发现左呢间餐厅,就决定入去试吓。真可惜今日系星期一,我哋入左去先发现原来呢到星期四优惠,支装啤酒,Cocktails,Housewine同所有生蚝都有半价!星期日叫满一打生蚝仲会送一只龙虾!不过唔紧要啦,难得今日咁开心我哋都决定照食!由于朋友肠胃炎岩岩好翻,就算我几想食生蚝都唔想自私食,所以我哋今次都全部要晒熟食。加上大家都唔系好肚饿,都系志在倾吓计,所以我哋要左两份小食,一碟意粉。首先有烧意大利香肠,香肠够晒味,黑椒味重但又唔会好咸。香肠表面亦烧到好香脆。之后有蟹饼伴烧粟米沙沙。蟹饼外层煎到金黄色,入面真材实料,切开全部都系满嘅蟹肉,十分鲜甜。伴菜烧粟米沙沙亦非常有惊喜呀,烧过嘅粟米更加香甜,加埋沙律酱同柠檬汁,好开胃。最后叫咗一碟带子阔条面。虽然唔知点解叫pink sauce但又唔系粉红色,反正就系好味既忌廉汁!主角带子用上刺身级,好新鲜,煎到半熟外脆内软,正。朋友要咗杯普通嘅啤酒,而我自己就要左呢杯cocktail - Glow Tai。入面主要成份系Rum酒同埋菠萝汁
星期日叫满一打生蚝仲会送一只龙虾!
不过唔紧要啦,难得今日咁开心我哋都决定照食!
之后有蟹饼伴烧粟米沙沙。
最后叫咗一碟带子阔条面。
倾吓倾吓好快就一晚,我哋都好满意呢度嘅环境同食物,下次会等有优惠既日子再黎!