2023-08-14
你有转素快吗?感谢同事&相当多好友留意到, 北角有间新开素店, 新素专员唔敢怠慢, 即刻去探一探店先first things first, 要去嘅朋友, 千祈唔好信openrice个location(地址系啱嘅, 地图起码暂时系错嘅), 我跟Openrice个地图都兜过几个圈😂系近炮台山好多, 直头喺城市花园商场对面店刚开张, 款式都唔少, 便当有五款拣(惨喇, 我选择困难, 要店员帮我拣😅), 出线佳丽系盐酥鸡, 见到炸得一嚿嚿以为系芋头, 原来系豆状物体, 红米饭同素肉碎都欣赏嘅, 反而个”关东煮”呢..咦到底系边门边派嘅关东煮会有烘过嘅痕迹然后无汤呢?🤣🤣🤣奇亚籽柚子蜜糖水系refreshing嘅最重要嘅部份, 字就食咗嘞, 不过店家系连个人转数快, 又或payme都唔收, 净系收现金😂估得到佢仲系食神咩😂😂去之前㩒定钱啦🤣🤣🤣