2015-05-08 5436 浏览
上个星期同屋企人庆祝生日,去左元朗呢间瀛喜放题,味道唔错兼非常抵食,仲有优惠二人同行一人半价。 而且交通非常方便,系元朗西铁站落车再行天桥几分钟就到。我7点半去到已经非常多人排紧队,所以一定一定要记得book位,而且book位仲会有野送!由于屋企人唔多钟意食生冷野,所以主要都系食寿司 天妇罗 烧物 煮物。呢间放题既鸡翼值得推介,一方面有多种款式(有炸有烤),另一方面即使系油炸,都唔会觉得油腻,非常香口好味。鸡软骨亦都唔错,卜卜脆,可以一试。而天妇罗同其他放题/日本餐厅差唔多,算系有几多选择,无咩特别。至于串烧,款式都几多,味道亦都非常唔错,推介墨鱼丸,入口爽脆弹牙!另外呢间放题亦都有羊架,平时无食开羊既朋友都可以试下,因为味道真系唔错同埋唔觉羊的骚味。仲有非常特别既烧菠萝,味道出奇地夹!呢个就系要提早订位既原因!因为预早订位系会有鲍鱼刺身同海胆刺身送咖!至于寿司,呢间放题都有非常多款,其中火炙寿司都唔错。最尾最尾,食左咁多油炸野紧系要食返个沙律啦!蟹籽沙律非常多蟹籽,非常足料,份量亦够大,两个人share一份就岩岩好啦。整体泥讲,呢间放题抵食!员工服务亦非常好,上菜快。美中不足系入面太
至于寿司,呢间放题都有非常多款,其中火炙寿司都唔错。

整体泥讲,呢间放题抵食!员工服务亦非常好,上菜快。
美中不足系入面太迫,可能多人啦!

2015-04-24
庆祝纪念