2019-03-09
男朋友又ot,本来庆祝周年纪念,但10点好多西餐厅已经last order左,唔打唔撞嚟咗呢间可以食西餐嘅酒吧。相信店主系边个大家都唔陌生,就系Gordon Ramsey,主打英式菜。餐厅分为两层,上层位用餐区而下层以前酒吧的格局装修,因为太夜所以只可以坐下面用餐。虽然觉得坐系酒吧格局既地方认认真真食西餐有点古怪,但觉得呢个钟数仲有得食西餐已经好好,所以算喇!我地好快就order左食物,已经好肚饿唔想谂食乜,就嗌左啲两人share的野食,最后嗌左London House Sharing Platter 同 London House mix grill,仲有两杯cocktail。 呢到d服务态度麻麻,完全唔觉得自己有人serve紧! 某d waiter 直程黑面! 不过好live band 中和下先冇咁嬲!食物上得比较慢,都等左二十分钟先上到sharing platter。不过耐心等待系有回报的!呢份拼盘卖相好好,食物种类都多,有smoked salmon, buffalo wings, toast等等。 toast酸酸甜甜,当系头盘几好。 我自己觉得个鸡翼冇乜味得黎又好杰,俾晒男朋友食
食物上得比较慢,都等左二十分钟先上到sharing platter。不过耐心等待系有回报的!呢份拼盘卖相好好,食物种类都多,有smoked salmon, buffalo wings, toast等等。 toast酸酸甜甜,当系头盘几好。 我自己觉得个鸡翼冇乜味得黎又好杰,俾晒男朋友食晒! 三文鱼都算系好食。
主菜都黎埋啦!今次终于冇令我失望!一份main dish有齐banger ,chicken , strip loin , lamp rump and slow cooked octopus 🐙! 好抵食! 我地拣左gravy 同red wine Sauce。 讲真banger 一定要跟gravy perfect match! 直接提升到另一个层次! 牛肉都好有牛味,系我中意食的medium rare! 但我觉得season 得重手,有d salty! 好少系香港食到octopus 满心期待结果太失望,好咸啊!!!点食得落口,又俾晒男朋友食! 羊反而处理得几好,肉质好嫩,又唔太so。平平无奇的鸡胸又好有惊喜,平时食会好干,今次好juicy好似食鸡脾咁滑,应该慢煮过!
呢一餐饭虽然有惊有喜,但都叫试过过江龙的实力。希望另一间会比呢间好食啦!