2015-08-22
我好钟意周围食野同试新野,如果试到一间服务好、食物好令食得开心,再帮衬机会都大啲。我对Tang2的整体评语都好好,尤其系食物同饮料都好特别。热玫瑰咖啡个味好得意呀,真系有几块玫瑰花瓣喺上面架!女仔见到一定超开心、影相又靓,又fresh,好有草园气息。但我稍为觉得有啲啲甜,如果可以俾客人自己调返个甜度会较好。另外个香辣炸鸡好滋味,原来系用鸡翼似酿返条骨入去,啖啖都系鸡肉。表皮脆之外有少少辣辣地,十分惹味,令人好开胃,引起食欲。摆碟呈X型咁,下面放两件洋葱圈,构图不错。虽然洋葱圈唔系主角,不过都好抢眼下,亦保持到热度、鲜甜同埋水份。我见到鲍鱼鲁肉饭真系好精致,但只系88蚊,100蚊都唔洗竟然有咁大只鲍鱼!鲍鱼一啲都唔硬,好入味。好欣赏个汁,卤水味好出,不过多少少肉粒更佳。一个人食一碟刚刚饱。最后系水晶虾好似系招牌菜之一,爽口爽口。好开心唔洗自己去虾肠…虾身又雪白弹牙。龙虾汤衬虾球一流!橙橙黄黄好吸引,好重海鲜味,虾大只到可以当扒据。推介呀!