2020-11-11 655 浏览
心血来潮即兴约朋友食饭 海港城方便泊车 于是停好后先揾食咩 友人想吃中餐 最后就拣左呢间 walk in都有位的 入到去环境优美舒适 而且对海景食饭 一于睇下有咩好食坐下时侍应会比小食同问你要水定茶小食有 烤麸毛豆本身咸中带甜 但呢个只有喊味,我喜欢的咸酸菜味道也一般生腌潮汕日本赤贝,要咗两只试吓,一入口好腥,无鲜甜味潮式香煎蚝洛 ,没有蚝的鲜甜味,而且蚝饼不脆,食一啖已成口油,碟底也很多油潮式马友 肉质不如平时的打冷店安慰既系有啲油香 六公馆黑毛猪叉烧 呢个ok 肉质甜美 保持到六公馆的名菜口碑 不过友人想食埋伴碟的提子干就逢一声收走了 然后朋友问侍应佢就拎返一碟细嘅提子干俾佢梅膏骨 呢个都唔错肉质鲜甜不会太酸送饭开胃 伴碟系我喜欢的无花果 好彩未收走鸡油菌干煎三黄鸡 呢碟除咗油之外食唔到其他味道 太油搞到食左一件食不下去 肉质不鞋怀旧妈妈春菜煲 就系猪肉滚菜 春菜本身久煮也不怕的 但此煲的春菜香气消失了榄菜老虎虾 虾肉都爽 不过同榄菜冇乜关系因为食唔到有榄菜味,然后想夹下啲榄菜送下饭只碟又逢一声收走了啲𩠌咸左同油左啲,谂住叫返个甜品中和一下,就拣左个白果芋泥,芋泥只有劲甜,并没有什

坐下时侍应会比小食同问你要水定茶

生腌潮汕日本赤贝,要咗两只试吓,一入口好腥,无鲜甜味

潮式马友 肉质不如平时的打冷店
安慰既系有啲油香

啲𩠌咸左同油左啲,谂住叫返个甜品中和一下,就拣左个白果芋泥,芋泥只有劲甜,并没有什么芋头味 ,好似一团很胶的莲蓉,比起伴碟的macaroon 更甜,,还是快快结帐吧

总括而言,觉得呢一间喺harbour的食肆呢个价钱除咗系食个境之外已无其他,而且服务的侍应光速收碟的技术令人叹为观止 ,不过如果你很想有一个对住海景食潮州菜嘅体验也可去试试
个人试一次便可以了 附近有很多呢类海景食店可以选择呢