2025-01-26
天气冻左,就想食拉面暖下身。Lunch食左呢间由米芝莲餐厅「金色不如帰」创办人嘅另一间拉面店「牡蛎不如帰」。佢嘅lunch set ,$158有拉面、小食同甜品/饮品,有加一。牡蛎盐味拉面🦪呢度嘅招牌黎!汤底偏清淡,普通嘅盐味。比较特别嘅系有椒、洋葱、火箭菜做配菜,食落俾我想像中夹!佢有一个好浓嘅蚝酱,好正!但系捞埋落汤底唔会觉得佢好浓,整体只系淡淡嘅蚝汤盐味。轻盈凉拌黑松露纹甲墨鱼🦑见佢个名咁长所以试吓,系一个几浓味嘅沙律。整体偏咸,墨鱼存在感唔高。ookk啦抹茶雪糕🍵几好食!系大家想像到嘅味道!good𠮶日唔系多人,唔明点解要等咁耐。我等个雪糕等咗15分钟,隔离个客直程取消个餐净系食个拉面就走。而且服务态度都唔系好,个店员好似唔知自己做紧唛咁,呆呆地。而且食物唔算太特别好食,份量偏少。本身仲有啲期望添,sooo试一次就够。
牡蛎盐味拉面🦪
轻盈凉拌黑松露纹甲墨鱼🦑