2018-05-27
有朋友极力推荐太子伦哥,但打去订位话太子无位而叫我地去深水埗𠮶度食。咁我哋觉得同一个集团应该都冇乜分别嘅而去左深水埗𠮶间度食喇!一去到见到其实仲有好多位都觉得神奇,因为听闻系full得好劲,但估唔到深水埗𠮶间仲有好多空位...一人要$3xx,点都会有d期望既首先,佢哋会每一台先上鸡煲等客人食咗鸡煲先。 系等鸡煲既期间,佢比左盘象拔蚌刺身同埋一盘咸既生果拼盘我地。象拔蚌刺身味道正常,不算鲜甜而且非常薄非常细块(不过唔使钱就算)!佢地既鸡煲味的确唔错!鸡都几滑的!😋😋😋😋食完鸡煲之后,侍应会问你要唔要再添加鸡定系想转打边炉。其实呢个食法都几特别嘅,因为俾你同一餐一入面可以又食鸡煲又打边炉。因为可能有啲人唔钟意用鸡煲个汤底去打边炉嘛😜🤪(但本人非常非常钟意鸡煲汤底打边炉😛😛)咁我哋食完鸡煲就即刻转打边炉嘅汤底啦,咁当日呢就有两个汤底俾我哋拣:第一个就系水果汤底,第二个就系芫荽皮蛋汤底我哋听到当堂吓咗一跳水果汤底(好惊讶🙀)跟住我哋问个侍应:乜唔系有蟹汤底咩?侍应:系呀有蟹汤底啊我哋:咁唔该俾个蟹汤底我哋呀过咗一阵佢上咗水果汤底俾我哋同埋比左一盘海鲜拼盘🤣🤣我哋即刻揾侍应问清楚!!!我哋:唔该
一人要$3xx,点都会有d期望既
佢地既鸡煲味的确唔错!鸡都几滑的!😋😋😋😋
食完鸡煲之后,侍应会问你要唔要再添加鸡定系想转打边炉。
其实呢个食法都几特别嘅,因为俾你同一餐一
我哋听到当堂吓咗一跳水果汤底(好惊讶🙀)
跟住我哋问个侍应:乜唔系有蟹汤底咩?
侍应:系呀有蟹汤底啊
我哋:咁唔该俾个蟹汤底我哋呀
过咗一阵佢上咗水果汤底俾我哋同埋比左一盘海鲜拼盘🤣🤣
我哋即刻揾侍应问清楚!!!
我哋:唔该我哋系要蟹汤底,而唔系水果汤底㖞!
侍应:只蟹咪系到啰(指着海鲜拼盘入面只蟹)
我哋:乜蟹汤底只蟹唔系应该系个汤底入面嘅咩😅😅?
侍应:唔系架,系分开架。
介绍我地食伦哥既朋友:下!太子果间唔系咁既,咁唔该帮我地揾返个芫荽皮蛋汤底啦🙁🙁
之后就好普通咁打边炉啦......
不过佢拼盘上既野同埋碟牛都几好食既(拼盘上得鱼,细蚬同细虾可refill,其他同牛都要加钱才可refill)
大家如果想食,可能去太子果间好d⋯⋯😂😂😂
但都唔知点解呢间好评有咁多(唔通系我先觉得唔好食?)