2018-05-07 508 浏览
星期六放咗工之后又唔系好肚饿唔知食乜好经过左几间Starbucks唔使排队就睇吓有咩沙律扮晒健康试吓啦见到个荞麦面鸡肉沙律好似都几吸引虽然都要成$55一盒一打开就见到一旧鸡扒 几粒秋葵 两粒车厘茄 荞麦面 下面有啲沙律菜仲有一小杯嘅芝麻酱秋葵车厘茄同沙律菜就系普通正常沙律嘅货色好难唔好食因为都唔驶煮芝麻酱分明系超级市场都买到𠮶啲日式芝麻酱如果想知咩味就去超级市场买支自己试吓啦讲返主角 旧鸡扒 因为摆咗喺雪柜所以雪到硬哂 本来谂住可以净系帮我整返热旧鸡扒令到啲酱汁冇咁硬旧鸡都冇咁硬点知个职员话因为系沙律所以一定要冻食咁无办法啦唯有顶硬上 其实呢旧鸡扒如果可以整返热嘅话应该会好食好多因为冻冰冰咁食一嚟硬身二黎啲酱汁又捞唔到啲荞麦面...荞麦面又系出面超级市场买返嚟嘅所以唔会唔好食收得咁贵嘅一个沙律好似全部都系出边买嘅嘢虽然去得Starbucks都预咗会俾人呃但系都系试一次就算啦下次都系入返间正常餐厅食个正常lunch好过
星期六放咗工之后又唔系好肚饿唔知食乜好

因为摆咗喺雪柜所以雪到硬哂
点知个职员话因为系沙律所以一定要冻食
咁无办法啦唯有顶硬上
其实呢旧鸡扒如果可以整返热嘅话应该会好食好多
因为冻冰冰咁食一嚟硬身二黎啲酱汁又捞唔到啲荞麦面...

荞麦面又系出面超级市场买返嚟嘅所以唔会唔好食
收得咁贵嘅一个沙律好似全部都系出边买嘅嘢