2022-03-10 85 浏览
成日见啲人话NUTTEA好饮又健康,咁岩口渴就行去时代间分店买杯试下,但真系觉得试一次就够。最近疫情严重,但city’super 都算几多人,去到NUTTEA见到得一个staff,谂住睇吓menu等一阵都ok嘅…我相信佢真系好多饮品要整,等咗好耐,等到后面已经有好几个人排队,个职员先过嚟。正常都会讲一句唔好意思,但个职员冇都算,因为第一次买所以问多两句,一开始佢都会解释下,但言语间feel到个职员越嚟越唔耐烦⋯当我攞杯嘢饮嘅时候因为需要张收据,问店员攞返嘅时候明显feel到佢好唔友善,成个购买过程我都好似受紧气咁。🥲饮品种类嚟讲其实都有唔少选择,因为本身冇谂住写食评所以冇影相,亦可以用OpenRice 落单。🌟伯爵朱古力坚果奶盖茶 $48🥤话每日限定100杯唔知真定假🙈🥤奶盖系用坚果研磨萃取而成🥤同平时饮开嘅芝士奶盖相比,除咗少咗芝士咸香,饮落都有坚果香味。但质感偏creamy, 芝士奶盖系香浓,坚果奶盖反而有啲漏..🥤感觉系食紧好厚嘅cream 🥤我以为成杯嘢饮都系朱古力为主,上网睇先知系伯爵红茶坚果…但饮𠮶阵其实觉得好淡,连红茶味都饮唔出🥤奶盖饮品会附上一只匙羹,但个人觉得匙羹太短

🌟伯爵朱古力坚果奶盖茶 $48
🥤话每日限定100杯唔知真定假🙈
🥤奶盖系用坚果研磨萃取而成
🥤感觉系食紧好厚嘅cream
🥤奶盖饮品会附上一只匙羹,但个人觉得匙羹太短,虽然只匙羹系比你舀第一啖奶盖,但如果饮到最后想再用匙羹食奶盖会整到成手都系

总结:讲真杯嘢饮唔算平,撇除职员态度差,我觉得亦都冇啲人讲到咁好饮。其实店舖理念几好,除咗健康,都会捐款比毛孩,可惜我谂唔会再饮第二次。