2010-06-08
今晚同男友想食放题..寻晚做完sarch..结果揾左tst呢间试..今朝打去book位..见系新开..又响tst....可能服务同食物会高水准过mk先..起码唔会咁林档..咁乱..结果,.................................满心欢喜谂住又影下相写食评...结果影唔落...可能2个人份量既野..出法无一大班人出既刺身咁丰富..所以都系放弃影相基本上分8张纸..刺身类..寿c类..串烧..天富罗..窝物...铁板烧..饮品..热食...每张纸大概得7-8样选举..所以拎晒8张出黎..就易睇啲..同埋清楚晒其实都无咩拣....除左窝物..其本上每样野都试左..又系食物讲起刺身 ---> 寿c -----> 串烧 ----> 铁板烧 ------> 炸物刺身:拣左三文..赤背..甜虾..希灵鱼同翡翠螺...三文正常..希灵鱼超正..一定要食..赤背同甜虾..系无味..最失望系无翡翠螺..叫左3转都无..为左翡翠螺先book架嘛..阴公寿c:净系食左花之恋..带子..鳗鱼..同海胆...花之恋..唔食都得..个块三文瘦到咩咁..梅梅地.
刺身:
寿c:
净系食左花之恋..带子..鳗鱼..同海胆...花之恋..唔食都得..个块三文瘦到咩咁..梅梅地..同三文寿c&刺身系2种货色...上面啲蟹子系唔脆..林林梅梅..鳗鱼..肉质硬左啲..带子一般..都系无咩味..海胆..都有5毫子咁多肉既..味就唔苦唔甜啰..形容唔到
串烧: (全晚最好)
鸡软骨最好食..够甜..鸡肾..够味..鸡翼..无咩味..鸭胸系我最爱..但呢到切得厚厚咁(差唔多成1cm)..所以唔觉个心热..食左好流..因为厚..皮好肥..蕃茄仔ok..外脆一咬爆返汁出黎..酸酸地开胃
天富罗:
净系叫左虾....粉够薄..有脆既感觉..但虾身偏软..呢系列有写明1客3件..所以基本既蕃著..南瓜..茄子都无试...留返个肚试其他野
铁板烧:
最好食系青椒..够鲜..有啲木鱼碎..冬菇一般..牛柳粒一般..好似普通牛仔粒咁..仲叫左个炒什菜..不过都系椰才同萝卜c..但都好味..又系跟木鱼碎
热食:
焗蚝..巴鬼...急冻既煮熟左..淋啲似白汁都唔似芝士既汁响蚝上面..个壳4吋长..粒肉得1吋..咁就叫芝士焗蚝..无诚意..因为以为佢热..点知蚝壳系冻..想话佢唔系分开整都唔得喇..清酒煮蚬..得小小酒味..无咩突别...烧鲭鱼都有8吋长..但干身啲..满意..三文鱼头就合格..反而个烧猪软骨好食..仲有炸鸡软骨..全晚最满意..谂住又系细细份..所以叫2份..黎到都有1碗...4-50粒...即炸..够热..冻左都仲脆..最尾叫多转1份算..又系黎咁多..唔紧要..仲食得落
不过唔觉唔觉其实食左好多野..已经饱..所以其他人话用炉上既窝物就食唔落..因为见隔离枱有食...都几大份下..建议人多先试或者留返最尾食..唔系一定食唔落其他野!!
服务 : book左7点..有make到booking..6点9去到就入坐...个阵都有半场人..半个钟后就爆场..食2hr..半个钟前会讲last call..呢到差啲..最后半个钟唔比落野食..有啲怪..最赞既系每当有袋或衫挂响椅背..都会同套笠住...惊出餐啲汁会弹到...good!!
环境 : 真系一入去闻到好大阵酒烟味..差..环境唔大..觉得系迫..灯光又黑黑暗暗..搞到食野好无精神..收野算快..话晒啲枱都细
食物 : 选择唔多..平均得40款到..都系基本野..唔会话有招牌菜或买点..咁既价钱..2个人食左3百几(7点前入148 +1)..不如去板乜金乜散叫..食返新鲜算
放题只不系多野食拣..但间野系唔好食..有几多选择都无用!!