2020-11-04
今次见红日放假早少少试夜晚港式火锅 🇭🇰 ⬇️依家有个港式风味牛任食、餐牌写住七折价有208同328选择,本身想试328餐有手切牛同安格斯牛柳粒任食。黄昏五点半去到门口姐姐已经话唔建议我哋食328餐因为手切D牛解冻唔切而红日关系日头太旺场、佢怕我哋唔够喉所以我哋就拣左208任食而𠮶个乜嘢封门柳就系机切,假日另外加$10再加一。⬇️汤底拣咗港式芫荽汤配越式牛肉汤底。一开始碟牛肉都好吸引好靓、越式牛肉汤底好似平时Pho𠮶啲味道而芫荽汤就冇平时火锅店咁够味,任食海鲜有蚬同虾每次叫一份大约有六只。⬇️D虾都大大只、蚬一般般有时都有沙。不过你叫任何野佢地都好快上、而港式餐有四款冻茶可以叫,绿茶或者乌龙茶但啲味都系一样冇乜特别。最后都系饮返出面啲汽水算哈哈!⬇️佢哋嘅服务都几好、而且越近食饭时间越旺场。六点几开始仲有寿司食但D饭好鬼大嚿,亦有沙律螺肉海草任拎、出边攞其他火锅配料都好多选择又干净,讲真食得几开心。⬇️除咗出边甜品柜有泡芙芝士饼同埋雪糕沙冰、港式套餐仲有港式甜品不过好鬼难食,好似系芝麻卷同埋马豆糕 ⋯ 连侍应都问我哋系咪唔好食!⬇️埋单三个人$744以假期来讲都唔算贵、我自己就觉得$208餐其实都
⬇️
汤底拣咗港式芫荽汤配越式牛肉汤底。
鸳鸯汤底
任食海鲜、任叫机切牛
乌龙茶、绿茶
港式甜品
埋单三个人$744以假期来讲都唔算贵、我自己就觉得$208餐其实都好足够。D牛肉一开始觉得好味、食食下已经冇乜 Feel 哈哈但屋企人都食咗两三碟,不过多谢门口姐姐咁诚实令我地都悭返几百蚊既 ⋯