2017-11-25 405 浏览
今日下午无咩野做,去左观塘揾个老友吹下水咁啦,咁吹水就当然系揾间餐厅食下午茶啦,跟住我朋友就建议我地去佢楼下果个深仔记wor,我就当然ok无问题啦。落到去,都好爆,不过好彩刚刚有张卡枱,咁我行埋去张枱果阵见到个个都食云吞面,咁就等我望下个餐牌先。舖头都种类非常多元化,有饭,有面,多士等等,而我就选择左招牌鲜虾云吞面再加杯冻柠檬茶啦,我朋友就刚刚食饱啦,佢净饮冻柠檬茶就算啦。上菜时间非常之快,碗面一上枱就好香,试下啖汤先,d大地鱼汤都好浓,同埋无枧水味,d面我就选左幼面,面质非常爽口弹牙,煮嘅时间刚刚好,好好味,钟意食辣嘅就可以加d潮州辣椒酱,味道更加夹,成碗面好快就俾我食晒啦,而杯冻柠檬茶就系标准野,无咩特别!有机会会再去。