餐厅: The Jungle
资讯:

💚 好少食尼泊尔菜,甚至记忆中其实唔知有冇食过🤣 见到佐敦有一间都几多好评嘅尼泊尔餐厅所以就去试吓😁💚 见到有lunch set唔使烦就直接嗌左两个lunch set~ ♡ 前菜可以拣汤或者沙律。汤饮落系薯仔+豆汤,加少少香叶嘅味道,都几特别😝♡ 沙律就系水牛芝士加生蕃茄,仲有薄荷酱同醋。 我平时唔食生蕃茄因为觉得好腥,但系呢度啲生蕃茄又几好食!几钟意呢个沙律☺️💚 Momo 🥟 尼泊尔饺子总共有八只饺子!只只都好大只👍🏼 记得可以拣一半煎一半蒸~ 咁就两款口味都可以食晒😁 入边有猪肉,洋葱等。蒸𠮶边有啲似小笼包,煎𠮶边就非常香口!自己就比较钟意食煎嘅饺子多啲😝💚 Dal Bhaat “Nepalese Rice Set” 尼泊尔米饭套餐 嚟到尼泊尔餐厅唔想嗌牛扒或者pizza,想试多啲尼泊尔特色菜😎 所以就嗌咗个尼泊尔米饭套餐,果然对我嚟讲真系几新奇有趣🤩成个套餐几丰富,有腌菜有汤又有肉。汤有丰富豆味!猪肉微辣~ 整体都好有风味,可以一试😎💚 House Tiramisu +$38最后可以加钱要埋甜品!Tiramisu蛋糕不过不失,上边有一个米纸做嘅蝴蝶几有趣💚 藏红花风味的 “Khe

💚 Momo 🥟 尼泊尔饺子

💚 House Tiramisu +$38

💚 藏红花风味的 “Kheer” +$38
反而呢个特色甜品系必嗌!初头唔知系咩嚟,原来食落去米布甸再加混合坚果,唔会太甜,又系值得一试嘅特色甜品☺️

💚 Mixed Berries Smoothie / Tropical Smoothie +各$38
两杯Smoothie都好大杯!加咗菠萝, 蓝莓同埋花等点缀,又靓又好饮🥰

💚 最后温馨小提示就系呢度上菜都需要啲时间😆 唔好预到啲时间咁抆,要学识慢活😝