2020-03-10
哩间餐厅开左咁耐,我终于有机会帮衬喇!听闻营乐系主打冇味精,以健康为先嘅餐厅,今次就试吓佢嘅真章啦😝😝以为依家市道麻麻地,啲人因为疫情唔够胆出街,但系坐落都多人黎食㗎㖞~午市住家午餐系咁,都系以中式为主,亦夹杂左啲日式西餐嘅菜式。而我就叫左个听落去个名好似几好食嘅「自家制野菜沙律鸡扒蛋包饭」。沙律菜都几新鲜,同埋有我最钟意嘅芝麻酱☺️☺️ 我一开始望落去系有啲睇唔出果块系鸡扒,佢地煎到似猪扒多啲🤣🤣,仲好似会干干地,点知食落去鸡扒味道非常之唔错之余,仲出奇地juicy!! 如果鸡扒层皮煎得再香脆啲就perfect喇!个蛋包饭里面系粒粒炒饭底,好正~虽然蛋包饭都系啲日式嘢,但系我好怕会好似啲日本米咁煮得太淋,冇晒口感。哩个炒饭底加埋饭面嘅蛋捞饭食啱啱好,我系略嫌个烧汁甜左啲,但系整体系个好味同健康之选👍🏼服务方面要提一提,一开始台面系放中式筷子同汤羹响台面嘅,上菜嘅时候细心嘅侍应问使唔使俾西式匙羹我,我觉得服务都几好😆餐厅里面嘅环境干净企理,光线充足,位置都非常方便,价钱合理,味道又唔错,绝对系可以再帮衬嘅餐厅😁😁
沙律菜都几新鲜,同埋有我最钟意嘅芝麻酱☺️☺️