2024-06-08
平时食晏通常都系去广华医院𠮶边𠮶啲茶记,但今次继光出咗香香鸡便当,真系俾咗个好好嘅藉口我可以晏昼都食吓炸鸡。讲真,呢个便当真系冇令我失望。炸鸡同平时一样保持水准,外皮金黄酥脆,里面嘅鸡肉嫩滑多汁,咬落去真系好满足。而肉燥饭就更加正,可以话系呢个便当嘅灵魂。肉燥炒得超香,浓郁嘅肉汁完全渗透到米饭入面,每一口都充满咗肉香味,真系好有味道。配菜方面,炸翠玉瓜真系一个好嘅搭配。翠玉瓜爽口清新,刚好平衡咗炸鸡同肉燥饭嘅浓郁口感,令到整个便当食起来唔会太油腻。呢个配菜唔单止提升咗便当嘅层次感,仲令到整个餐更健康。最惊喜嘅系,店长仲送咗包纸包茶俾我!食完炸鸡同肉燥饭,再嚟一口清爽嘅纸包茶,真系超满足。呢个小小嘅贴心举动,真系令我对呢间店嘅好感度大大提升。总结嚟讲,香香炸鸡肉燥便当真系一个非常值得推荐嘅选择,无论你系炸鸡控定系肉燥饭迷,都一定会钟意。下次晏昼唔想去茶记,又想试吓新嘢嘅话,呢个香香鸡便当绝对系一个唔错嘅选择。Pretty Good!