有两日响湾仔工作, 收9点几, 珍珠奶茶瘾起, 又不知道湾仔何处有得饮, 立即手机上网揾饮左麻吉既珍珠奶茶 $12 感觉 : 平平无奇, 冇咩茶味, 珍珠份量好多但系冇甜味, 冇黑糖味, 咬落有种感觉系QQ得黎, 但食到最后好似食生粉团咁, 呢个感觉好差, 我未食过咁既珍珠....老实讲城大canteen 既珍珠都比佢好几日后又收9点几, 口干, 今次心谂系饮都唔饮珍珠奶茶, 但见有玉露系列$10蚊, 即时叫左个芒果玉露, 哗真系呢....又唔系话冇唔好味既, 但系个味道真系同道地果个芒果玉露100%相似, 可能大家都系用果个糖浆开....至于D椰果就真系米题, 我几乎食唔到! 太少啦, 冰又少饮饮下成杯野开始唔冻, 好难顶, 下次又黎湾仔都系去7仔自己搞掂算啦!

饮左麻吉既珍珠奶茶 $12

2010-03-14