2023-02-03
接哥哥收工之际,见到呢间新开张嘅面档啱晒我依个面控,平时食得重口味多。就想试吓啲清啲嘅嘢哈我哋三个人食试咗三样唔同嘅面 ,叫咗一个牛肉面,一个佛跳墙面,一个潮人招牌面☺️牛肉唔会太肥,啲肉唔会好鞋,整得好林大旧,但系汤底有小辣既牛汤味,好彩我钟意食辣觉得咁样仲香啲。但我觉得性价比高啲嘅话,就系佛跳墙面,因为我觉得佢个汤好鲜甜,而且配料有花胶鲍鱼冬菇,就算男同女都咁钟意😛大大养生嘅都系呢一款面度呢两碗面都系用手工整嘅刀削面,份量唔好太多同太少我觉得食完啱啱好☺️ 至于哥哥,就叫咗招牌面,汤嘅颜色同其他面都唔同,感觉饮落去好似龙虾汤,好鲜甜,而且有原只龙虾肉喺入边,淡淡都系肉🥰少贵都有佢嘅道理,不过我觉得如果保留龙虾头摆喺面入边,外观更加好🕺 另外叫咗两笼小笼包,一笼原味一笼龙虾味哥哥觉得龙虾味嘅汤汁好浓,而且一个小笼包嘅尺寸摆入口啱啱好,温度有小热,都唔会烫到口,最值得称赞嘅地方但系我自己偏向钟意食原味,原肉汁味😎😎想食多2多笼😨 最后叫咗3支特制饮品,红枣杞子雪梨水,啱晒而家秋风起嘅天气,甜到适中,好舒服饮完 估唔到有时试新嘢都有惊喜,而且地方好阔落好舒服,唔会太多装饰。而且服务
啱晒我依个面控,平时食得重口味多。
另外叫咗两笼小笼包,一笼原味一笼龙虾味
估唔到有时试新嘢都有惊喜,而且地方好阔落好舒服,唔会太多装饰。而且服务员都好好,我会根据我哋口味建议我哋叫啲咩。下次我再试埋佢哋嘅生煎包同其他面先
牛肉面
潮人招牌面
佛跳墙面
小笼包
查看之前的留言 ()