一风堂近期一风堂promote呢个蚝拉面套餐~佢为蚝控嘅我点可以唔试呢!? 但系蚝同拉面始终都系从来未出现过系我脑海入边,开头都有种试伏 死就死啦嘅觉悟去食。一不做二不休顺便叫埋个迷你芝士蚝饭!蚝拉面嚟到嘅时候,第一下吸引我并唔系佢嘅卖相,而系佢嘅香味!系金蚝嘅味道令人忍唔住第一下就试佢个汤底,系好鲜甜嘅蚝同酱油味,之后就是一啖蚝肉。味道同质感介乎新鲜熟蚝同金蚝之间~但可惜嘅系味道稍为重左啲,未必大多数人都习惯。至于焗芝士蚝饭上面有两只蚝,size比我想像中大 5-6cm x3-4cm~蚝就新鲜多汁,组合似意大利饭非常惹味!日式煎饺子拼芝士焗蟹盖,又系一个令人惊喜嘅组合,蟹膏酱当饺子醮料会产生令人多左胃容量嘅效果!明明已经食完个拉面,同饭有d饱~但都会食晒个饺子去。唔够饱可以免费替玉到你饱为止!!
一风堂

但可惜嘅系味道稍为重左啲,未必大多数人都习惯。

蚝就新鲜多汁,组合似意大利饭非常惹味!

唔够饱可以免费替玉到你饱为止!!