2016-03-15 1313 浏览
自从吉野家执左之后,好耐无系康怡广场食野,难得同中学同学食野,有人提议食越南野,所以就试下新野喇~一行四人,三男一女,因为有人迟黎,朋友又话之前试过要人齐先入得,见到无人等位所以我地就问下门口侍应,有无限时同系咪要人齐先入得,侍应就话唔使齐人,食到几点都得,不过我地就收十一点既,佢都讲到咁,咁我地唯有入执食住等喇一坐底,友人话铁板镬仔豆腐系必叫,因为次次黎都卖哂,一问之下,仲有,就紧系叫左一个试下喇~个豆腐好滑,不过就无咩豆味,而个皮就唔系好够脆,加埋菠萝再配个甜酸汁,好开胃,个汁点埋伴菜食都好好食~ 小食拼盘:猪扒好好食,香茅味足,仲有肉汁tim,春卷同鸡翼就一般般,系好食,但就冇咩特别🤔串烧拼盘:鸡牛猪,三宝齐哂三款都唔错,有肉味,唔会烧到干哂,仲好软,唔会好好难咬开~跟黎个沙嗲汁就一般,唔系好有味软壳蟹纸米卷:好钟意食软壳蟹既我一食好失望,完全无味,食唔到脆口的感觉,个米纸有d 难咬开。。。。试过一次就得。。。镬仔牛柳粒:个豆仲有衣系度,有少少楂,牛柳粒好林好香,个汁送饭一流~猪颈肉炒通菜:如果蒙住眼食,一定以为系肉片,完全无咬口可言,而个菜就普通,不过不失。。。越式虾酱

镬仔铁板豆腐
小食并盘

杂锦串烧
串烧拼盘:鸡牛猪,三宝齐哂

软壳蟹米纸卷
软壳蟹纸米卷:

镬仔牛柳粒
猪颈肉炒通菜
猪颈肉炒通菜:

越式虾酱炒饭

本身叫左菠萝炒饭,但侍应落错左,基于唔好浪费同唔想再等既关系
,就要左个饭,个饭好香,好干身,亦都唔油,但系唔系好够咸,不过,捞埋牛柳粒个汁就无敌了。整体还可以,入面仲有几只虾,但份量好份,一人一细碗就分哂。。。。

整体:唔错,可以一试,但全部都好细碟,我地之后再要加多个咖哩杂菜煲同粉金边粉(挂住食,唔记得左影相),先岩岩好饱,如果二百五蚊一位,我相信会有更好的选择

2016-03-14
小食并盘