2018-08-20 65 浏览
其实经过呢度好多次了,但因为次次都迁就别人唔食辣所以冇入去食。 今日在场冇反对人士,我终于可以试新野lu!入店就已经闻到好香麻辣香,招待既婶婶热情又有礼。 我简简单单叫左个麻辣猪大肠面再加个响铃,仲要杯豆浆(太辣时用来救命)。  等紧个面时,睇下杂志访问老板兼主厨既内容,原来又一位有心人,因爱上四川小面,坚持不懈由偷师到学成开店的故事,真系会细心品尝。 面到了! 噢,点解个响铃会浸系汤度上架? 我个人一厢情愿以为会分开上添   。 算啦,但个汤底真系唔错,唔系果d ready的汤包,食到系自己煮既汤底。 面够爽滑,猪肠也好,唔会太腍,但个响铃就........。 下次我会要求分开上架啦。 除左食物,我想赞下服务。 开始已讲左招待既婶婶好nice,佢唔会催你落单,唔明点叫佢会教你。 仲会同你讲,呢度d汤底系跟四川正宗麻辣面店做,会比较辣,使唔使减辣.....,非常细心。  其间,有位客人因为真系觉得太辣,婶婶问佢系咪太辣,不如帮你换做清汤。 哗,几耐冇见过呢d咁贴心既服务啊,认真好人事。 老板都系事事亲力亲为,天气太热,佢出来雪柜自己攞罐野饮。 婶婶话你出声嘛,我帮你攞,老板话唔使。 好

老板都系事事亲力亲为,天气太热,佢出来雪柜自己攞罐野饮。 婶婶话你出声嘛,我帮你攞,老板话唔使。 好员工,好老板
麻辣猪大肠面 + 响铃
2018-07-28