2021-10-26
好耐无黎来佬餐厅,闻说新菜式入面有我钟意既鸭胸同焗蚝,就同sis一齐黎试下👭其中2道前菜有惊喜😚😚波菜同烟肉份量岩岩好,唔会太咸,同蚝味好夹👍记得下面啲蓝色盐系唔食得(但好靓😍😍)蟹粉蟹籽一口酥,估唔到上左枱30分钟,一口酥依然可以食到「chop chop声」,坚脆!!苹果沙律略嫌太多酱,盖过了苹果味。黑松露汤好够松露味😊松露迷必拣🙌🙌🙌鸭胸上枱粉嫩,慢煮肉味系重啲😎😎个莓酱一定要试!!同个鸭胸好match, 画龙点睛感。如果可以热多少少就好喇!可能个鸭胸好食,就觉得羊架失色左啲🤭热度唔够,羊味略淡。又到我最钟意的甜品环节🤤🤤🤤心太软一切开就闻到好香朱古力味。侧边个云尼拿雪糕岩岩好,软软地,又唔会太溶,可以中和返朱古力甜味。西米奶冻不过不失,但芒果雪糕要放到最后食先软少少🤏略嫌太硬秋天,尤其系女性,有机会就要饮红枣水。咖啡都ok同朋友chill下倾计食饭,我都钟意拣来佬❤️起码唔会嘈生晒🤭🤭
黑松露汤好够松露味😊松露迷必拣🙌🙌🙌
可能个鸭胸好食,就觉得羊架失色左啲🤭热度唔够,羊味略淡。
西米奶冻不过不失,但芒果雪糕要放到最后食先软少少🤏略嫌太硬
秋天,尤其系女性,有机会就要饮红枣水。咖啡都ok