2022-07-03
试过荃湾三不馆车仔面后,觉得好唔错,最欣赏系就算我走面要净𩠌都唔会话唔饱知道佢地系旺角开咗分店,今日经开就去试下仍在试业中,不过就算15:15去到,都已经好多人等位,始终旺角店细,坐位比较少,大约只有16个坐位,我地等咗20分钟就可以入座了,店里布置同荃湾分店一样,都好有怀旧气氛,播既都系旧歌点餐纸价钱同食物种类好似都荃湾差不多,好多招牌食物友人叫咗陈皮鱼蛋2份、豆卜、肠仔,要油面同饮可乐 (要古法辣汁 中辣)。而我要净𩠌,时菜2份、萝白、酱烧猪颈肉、卤水猪大肠(要古法辣汁 中辣)。系樽装可乐友人啲𩠌无乜特别,不过鱼蛋好味弹牙而我𠮶碗大肠有7件,全部都好肥美萝白无渣,好甜猪颈肉亦好大块,有三片但美中不足系佢地个辣同荃湾一样,就算叫中辣都系唔够,幸好佢地有自家麻辣油+菜脯比客人自己加,加到自己认为啱既辣度不过佢地个汤够味,但食完唔会话口渴最后仲叫咗”松毛松翼”,好劲孜然味,炸得好香脆,有5只都算抵食总括嚟讲,算系高质车仔面,会再黎
点餐纸价钱同食物种类好似都荃湾差不多,好多招牌食物
系樽装可乐
友人啲𩠌无乜特别,不过鱼蛋好味弹牙
而我𠮶碗大肠有7件,全部都好肥美
萝白无渣,好甜
猪颈肉亦好大块,有三片
总括嚟讲,算系高质车仔面,会再黎