餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2024-01-02 590 浏览
前2天去行 airside, 晚餐时间拣左呢间食,可能当日晚餐去到都系6点几时间尚早, 所以唔驶等位。餐厅内环境好光猛,入面2人枱唔多,去到无哂卡位,安排左我地坐2人枱,不过张枱真系好细,摆左茶壶茶杯得返好少空间摆菜。每次食上海菜都会必点小笼包,小笼包上枱卖相不错,汤汁多,肉算新鲜,不过不失。担担面- 个面底入口都几弹牙,入口花生酱好浓味,辣椒油味都好重,不过个人感觉两个味加埋唔系太夹。高力豆沙 -又是我至爱的上海甜品,表面沾满糖霜,软熟的质感食落似棉花糖,配合豆沙馅,味道不错。糖醋排骨-菜式有2个大小可选,今次叫左标准 size, 份量够,肉质较林身,味道偏甜,如果多番酸味会更好。计埋茶钱和小食,加一服务费,埋单$320几。

计埋茶钱和小食,加一服务费,埋单$320几。