2021-01-10
假日指定动作就系同闺蜜叹杯咖啡同brunch☺️今次就试吓喺上环新开嘅Cafe,地点方便,喺地铁站A2出口附近~路痴嘅我都揾到路🤪有冇人会同我一样每次睇餐牌都沉思咗好耐⋯⋯因为好似样样都好好食咁~沉思完之后我决定食,Egg Benedict😆见到都好肚饿~有两种唔同嘅egg Benedict😍见到egg Benedict 好开心😚一个系烟三文鱼配牛油果酱~我几钟意佢哋嘅牛油果酱,除咗牛油果好味😋,仲有我钟意嘅红洋葱😋😋😋加分~另一个就少见啲,系烟肉包住蛋~切开流心蛋~好正😝,配上香脆的烟肉,满足🥳我觉得贴心嘅系,个酱汁系另上~咁就自己钟意落几多就落几多,少d酱健康d,不过真系好开胃😂配埋Flat White,Perfect 🥰 咖啡味香~饮落都香滑又浓🤪闺蜜拣咗一个轻食,估唔到食落几惊人,因为好juicy,入边有鸡肉丝,仲有Mozzarella cheese😍,虽然加咗芝士,但食落好light,感觉负担冇咁重~所以如果唔想食太多可以试呢款mushrooms😆近期好多Cafe都有1+1 combo即系一杯espresso + piccolo (浓缩版嘅latte) 如果想饮white co
有冇人会同我一样每次睇餐牌都沉思咗好耐⋯⋯
因为好似样样都好好食咁~
沉思完之后我决定食,Egg Benedict😆
见到都好肚饿~有两种唔同嘅egg Benedict😍
见到egg Benedict 好开心😚
一个系烟三文鱼配牛油果酱~
另一个就少见啲,系烟肉包住蛋~
切开流心蛋~好正😝,配上香脆的烟肉,满足🥳
配埋Flat White,Perfect 🥰
咖啡味香~饮落都香滑又浓🤪
所以如果唔想食太多可以试呢款mushrooms😆
近期好多Cafe都有1+1 combo
如果想饮white coffee又想试espresso,不坊叫个1+1 ,一次过满足你两个欲望~
闺蜜一饮杯espresso,佢话成个人醒神晒,哈哈,佢觉得对佢来讲太浓~要加落piccolo🤣
其实我平时都系咁,就会变左extra shot version!
无论食物质素,卖相,价钱,都真系唔错~
唯一缺点就真系环境。
由于系开放式厨房,所以当佢煮嘢食𠮶阵,油烟味真系几大。大到系戴住口罩都会咳,可能因为我哋坐近厨房隔离啦。😶
本身cafe主打慢活,啲职员都冇催你走,又有礼貌,但啲油烟真系几大下,我都顶唔顺,食完成身都系有油烟味,呢点真系扣分。⚠️
真系要改善下抽油烟机呢一个部份,无论对于员工或者食客来讲都系重要~