2023-02-25
谂住补祝返朋友生日,拣左登堂Semi buffet dinner ,结果除左 main course 之外,其他同我想像中有D落差。美国特级牛柳威灵顿. 黑松露野菌汁酥皮厚薄适中,一层磨菇酱同火腿包住嫩滑牛柳,口感正。 炭烤伊比利亚黑毛猪鞍. 黑椒汁份量都几大,recommend 7成熟,juicy 唔鞋。 炭烤美国特级肉眼扒. 黑椒汁为meat lover 而设,可以无限 encore 靓肉眼扒,浓浓炭烧味,Medium rare 啱啱好。鲜海虾烟猪腩猫耳粉海虾大只新鲜,车厘茄巴马臣芝士忌廉汁,加上猫耳粉好挂汁,几开胃。 Main course 系keep 到一贯水准,salad bar 以餐厅格局都算正常,有翡翠螺冻虾蓝青口,新鲜沙律菜冻肉cold cut smoked salmon 热荤小食汤品,品质尚可。甜品部份同特饮感觉争少少,谂住可以试下餐厅现时 promote 嘅甜品宇治金时同芝麻雪糕凉粉冰,2款都冇供应,呢点有D失望。 平日晚市人流唔算多,或者周末会比较旺场,唯独可取的是餐厅环境好舒服,好适合朋友gathering~ 见到餐厅由去年年尾开始做Semi buffet 到现
美国特级牛柳威灵顿. 黑松露野菌汁
酥皮厚薄适中,一层磨菇酱同火腿包住嫩滑牛柳,口感正。
炭烤伊比利亚黑毛猪鞍. 黑椒汁
份量都几大,recommend 7成熟,juicy 唔鞋。
炭烤美国特级肉眼扒. 黑椒汁
鲜海虾烟猪腩猫耳粉
见到餐厅由去年年尾开始做Semi buffet 到现在,加价都唔少,感觉CP 冇之前咁高。