2022-06-19
🤫好少去任食甜品cafe因为主菜通常🚁🚁地 但呢间选择好on trend 外貌都正路 所以决定一试✨!🥚”Omelette” risotto w/ Japanese style grilled eel💰HKD158(Rating: 7.8/10)招牌菜 色泽好靓 鳗鱼大条饱满 味道正常唔会超甜 滑蛋较薄身入口微干 有点蛋皮feel 但胜在唔油腻!加上日系酱汁木鱼碎 带お好み焼き影子 最加分系饭底唔系炒/白饭/茄汁饭(3样我都不喜欢😂)而系菇味浓意大利饭😍入口湿润度中等 味道天然 西日混合风味🍚🦀️Clams Spaghetti “Aglio Olio” w/ soft shell crab💰HKD138(Rating: 7.6/10)摆盘都好睇 原只软壳蟹放喺上面好打卡able👏蟹干爽冇油淋淋 夹杂粒粒蚬肉带蒜香 整体带甜酸几开胃 意粉质感微韧唔粉 辣椒存在感极低 提升返啲会更香口🍝Linguine mentaiko cream sauce w/ crab meat & roe💰HKD128 (Rating: 7.4/10)用上我喜欢嘅扁意粉 同样煮得唔错 有咬口 酱就算多都唔会入口一p
用上我喜欢嘅扁意粉 同样煮得唔错 有咬口 酱就算多都唔会入口一pat嘢 不过主角明太子味道弱 颜色望落好橙好明太子 所以有落差 cream味道唔错 纯粹欠明太子香 蟹肉唔多但蟹籽味道则明显 明太子控会失望🤔
🥣*升级SET*+💰HKD48有樱花虾浓汤+甜品+餐饮再加💰HKD1可任食蛋糕✨!所以其实都唔系加$1 但都唔系贵😝18款蛋糕长期只提供其中9款 当下先知 抹茶控表示冇任何抹茶款蛋糕 微微失望🙍不过都试晒有嘅款 最推柚子芝士/薄荷朱古力 够浓质感dense冇死甜👍成餐饭感觉唔错 地方唔大但座位安排松动 颇舒适 由主菜到甜品都冇大缺失 系唔错嘅聚餐地点👭