2018-01-22 216 浏览
听闻佢由美食车转战将军澳Food Lane,当然第一时间约人去食下啦!佢地舖面有4个 bar 枱位,可以比大家坐低慢慢食。好彩地我地一去到就有人起身,可以坐下舒服食喇!因为想试多几款口味,我地叫左三色鸡翼 + 黄金脆脆,本来想叫埋冬荫公,可惜当日所有慢煮系列都已经售罄。三色鸡翼:分别系原味、蒜酱豉油及车打芝士味,每款有一只,我地4个人啱啱好~ 首先食左原味先,新鲜炸起,个皮好脆,炸粉唔算厚。一咬入去已经有好多肉汁,可惜味道一般,无咩惊喜。第二款食蒜酱豉油,个汁唔算太浓,加上单单系淋上面,所以唔入味,失望。第三食埋车打芝士,芝士酱落得好重手,味道好浓郁,作为一个芝士控,佢的确系完胜。黄金脆脆炸一字鸡翼:最后一款,食唔到咸蛋黄味,上面亦见唔到有好多咸蛋蓉,算系最失望之作。

三色鸡翼:
三色鸡翼