2023-03-15
未有得去韩国🇰🇷食酱油蟹,禁唯有系香港食住先啦😌可能尼间最抵食既,好多人排队。本来想卜位既,打去先知星期五,六唔可以订座🫠小编都等左差唔多一个钟啊。卜位同walkin既用餐时间唔一样,有兴趣既朋友要留意下啦‼️▪️ 生酱海蟹🦀️🦀️蟹唔系好大只,唔算肥美。膏唔算好多(可能唔系当季🤔),尤其蟹壳特别少 。睇开食播都会觉得酱油蟹系🍚白饭小偷。但今次食完之后觉得还好啦😆🦀️ 蟹味道唔够鲜,淡淡的。蟹膏唔系好香浓,酱油甜甜地唔会好咸,感觉无需要好似食波咁捞咁多饭🍚🤣不过捞左系好食啲嘅😝▪️生酱海虾🦐虾🦐比蟹🦀️更加冇嘅鲜味,更加普通🫣都系用一样嘅酱油,所以好似食紧一Pat无乜味唔腥嘅生嘢😆优点系店家将虾切咗🔪一粒粒,方便唔钟意搣虾🦐嘅人👍🏻❤️▪️海鲜嫩豆腐汤正常发挥😆海鲜份量偏小,但豆腐又多又大嚿。味道适中,唔会太咸亦都唔会太辣🌶️唔食得辣嘅人应该都会接受到(题外话:食生嘢之后,饮啖热汤真好舒服❣️❣️)▪️海鲜葱饼🫓小编觉得系成晚最好食嘅一道菜❣️份量都几足够。葱饼系偏厚既,有少少🤏粉感,不过唔严重。煎得好香口,变位会比较香脆。材料丰富,分布得都好平均,每一啖都会食到海鲜同葱。🤟🏻尼间比我感觉系试过就好啦😂整体食
▪️ 生酱海蟹🦀️
▪️生酱海虾🦐
▪️海鲜嫩豆腐汤
▪️海鲜葱饼🫓
🤟🏻尼间比我感觉系试过就好啦😂整体食物嘅味道好普通。如果想试吓酱油虾🦐酱油蟹🦀️而又唔想太贵嘅话,可以一试。不过以韩食餐厅黎讲就偏贵啦。撇除食物质素而言,喺门口罚企成个钟,坐得一个钟,服务麻麻哋,买单1千蚊 🫠何必呢🌝