2015-12-02
好友生日, 指明想食日本野, 又见到有团购就试下啦.当天晚上准时于book左时间7点到食店, 好大间, 但好少,waiter讲左服务收费后就带入座(个手续费+附加费都要$95, 加上团购价, 都二百几蚊位, 其实都同冇团购差唔多)一轮冲锋上野食后, 当然我地食刺身先啦, 有冰底, 但望落刺身色泽一般, 三文鱼/吞拿鱼 厚切, 味道一般, 八爪鱼-"UN",但赤贝同带子(定柱子呢, 细细粒), 呢2样就OK, 有鲜味, 赤贝又够爽口, 后来都有翻啅呢样好喇食完冻野就食番D热野啦, 先黎饮个面豉汤.....中伏, 好喊呀.....跟住就食熟野啦, 盬烧鸡翼, 味道刚好, 唔太咸亦冇唔够味的感觉,仲有牛柳粒/鸡软骨/羊架等烧物, 整体正常, 只是有一些过㶶,但栗米是冇味的,要数最好食是---蒸蛋, 够滑又有蛋味, 最推介这个,最后都要食番杯哈根大师雪糕 (每一限选一杯).虽然此间有团购又系特别平, 但未食过的朋友可试试, 对我来说, 试过就好了~
三文鱼/吞拿鱼 厚切, 味道一般, 八爪鱼-"UN",
要数最好食是---蒸蛋, 够滑又有蛋味, 最推介这个,
最后都要食番杯哈根大师雪糕 (每一限选一杯).