2013-01-16
睇完<街坊厨神>见佢地讲到咁好食, 上嚟睇吓食评, 本想放心尝试, 不过见多数不好经历是团购所致, 都想俾个机会佢....夜晚6:30到, 大把位...但硬要我俩同另外两位食客坐6人枱 (有点搭枱感觉) 留返张4人枱俾佢地"走栈"㖞~~~(算了吧....)接下来讲讲味道吧~一坐低就来碗汤...怕且是菜汤来, 因为一点鸡味都冇. 我们点了一人一份$68的白鸡及烧鸡套餐. 有一碟好细份的鸡, 一碗油饭, 一小碟油菜, 和肉骨茶/饮品油菜一般, 得杂乱的放在碟上, 油饭不够香, 鸡肉也不是太嫩滑, 白鸡无味, 烧鸡(的鸡皮)也不过像豉油鸡味, 冇咩特别. 肉骨茶就得个咸字, 略嫌不够药材味.唯一好味是点鸡的酱汁, 仲系可能自己"不", 喜欢要来捞饭的我, 不怕不够.埋单计埋加一总共$150以这个价钱来计真系唔值, 所以试过就算, 唔会再来又再一次证明在电视睇好似好好食的, 不一定准确
接下来讲讲味道吧~
埋单计埋加一总共$150
以这个价钱来计真系唔值, 所以试过就算, 唔会再来
又再一次证明在电视睇好似好好食的, 不一定准确