2021-01-21
以前经常经过这间小店门外,从来都唔会有入去试食嘅冲动,因为小店装修普通,餐单亦都冇咩特别,但近日喺某社交群组,见到人哋介绍佢嘅沙嗲牛肉西多士,影相出嚟好吸引,食评亦都好好,所以今日专诚过去试吓。店内有两张枱仔,出边就再有几张枱,午餐时间到达,不用等位,但座无虚席。其实大部份人应该都系街坊,见到佢哋都系食饭面,好似只有我哋系特登走来试佢呢两个名物。1)流心芝士猪扒包2)沙嗲牛肉西多士饮品首先到,冇乜特别,冇影相,猪扒包跟住好快都有啦,送到黎嘅时候有少少失望,个样好普通,冇乜配料,就系猪扒同埋面包。面包唔松软,唔脆,亦都唔热。切开个面包,有一块类似卡夫芝士系块猪扒入面,冇芝士味,唔系会拉丝或者真系流心𠮶种。猪扒鞋鞋地,唔juicy嘅。完全唔知自己点解要咁远搭车嚟食呢个包。等咗好耐之后,沙嗲牛肉西多终于到啦,呢个比较好,感觉有诚意啲。但面头有一大pat 我最讨厌嘅马芝连假牛油(当然系比我拨走咗),我真系唔明白点解食西多都唔俾一件真嘅牛油。沙嗲牛肉同埋西多两个味道系冇办法融合一体,简单来讲其实唔衬。又唔系话难食嘅,不过冇惊艳嘅感觉。西多薄,牛肉算多。呢两样嘢都系跟餐(冻饮),全部加埋$87。全
1)流心芝士猪扒包
2)沙嗲牛肉西多士
呢两样嘢都系跟餐(冻饮),全部加埋$87。
全店堂食大部分使用外卖餐具纸杯发泡胶碗。
有时,希望愈大,失望愈大。