2015-08-08 1242 浏览
经朋友介绍,见到咁多好评应该唔会太差,但事实并非如此😫首先在佐敦头,尖沙咀尾,都算系旺区,但入到餐厅内竟然坐不够一半客人,当时已经心知不妙,但一场泥到,点都试下有几差😅服务先唔讲,叫左一个名为五点寿司既东东🍣,个鱼生系就系够长,但冇乜特别,一般般。炸虾卷🍤以呢个价钱有6件其实都ok,但因为紫菜唔够脆,所以食既时候完全散哂,除非一啖过食哂。天妇罗配稻庭乌冬,汤底有豉油,面豉,地狱,泡菜,猪骨。我要左面豉,汤底不太浓味。天妇罗有两条虾🍤,一块南瓜,一块青椒,一块红椒。乌冬面质不错🍲其实仲叫左一碟银鳕鱼西京烧(冇影相),我系大爱西京烧之人,去到日本餐厅都系我常点既菜,亦从未有一间会令我觉得难食,好可惜,呢间既西京烧真系不得了。鱼应该over cook左小小,食落有点"鞋"口,然后份量有点少...2个人食左大概$300,呢个价钱,呢个质素既食物,服务等,可以揾间更好既日本餐厅,心已死💔
经朋友介绍,见到咁多好评应该唔会太差,但事实并非如此😫

五点寿司
炸虾卷
天妇罗配稻庭乌冬

题外话/补充资料: 店内客人唔多,有3个侍应,但举手点菜时可以扮睇唔到~~
2015-08-06