2018-05-18
早前见到麦记话某天每间分店送1000 杯奶茶,听讲系趁机cut 去早上$11 包既优惠...拿我呢就唔系特登去轮米同d 公公婆婆争既~ 我如常九点先去到,仲有派,到我十点食完都仲派紧,其实唔系好多人攞啰。佢当日收银隔离有个专柜,就是行埋去,攞一杯,然后走人,that’s it. What makes it different, 系原来除左免费送杯茶俾你,仲会连埋张coupon,可以以$10 换购一个新出既包。咁本身我都会打算另外叫一个包既,好啦就试埋呢个啦!个包呢,叫"芝蛋脆鸡堡",完全系旧酒新瓶----相信用呢四个字黎形容,大家都大概即刻口入面已经幻想到系咩味喇,而鸡肉系麦香鸡包个块"淋" 鸡。我其实好少食麦香鸡包,麦乐鸡近年都少左,通常系食成块"真" 鸡肉既板烧鸡腿或者脆辣鸡腿包。我觉得呢只麦香鸡既质地系好人造而唔好食,而且一d 都唔脆唔知点解可以夹落新包就叫芝蛋"脆" 鸡堡...应该试一次就算。但系奶茶质素我则觉得几唔错,叫做"港式奶茶",系捷荣既出品。平时如果唔系McCafe 都有两只奶茶,我通常饮三合一,因为觉得茶包个只好重草青味。但呢一只呢,因为系锡兰茶叶,有一种自带微酸,
但系奶茶质素我则觉得几唔错,叫做"港式奶茶",系捷荣既出品。平时如果唔系McCafe 都有两只奶茶,我通常饮三合一,因为觉得茶包个只好重草青味。但呢一只呢,因为系锡兰茶叶,有一种自带微酸,有d 似水果既气息,饮落会多一种层次,同埋闻落好香。呢个纸杯仲特别有个凹凸设计,唔知系for 存热定令你手揸时无咁热呢﹖