2009-03-02 17 浏览
幸运地被抽中OPEN RICE!和江川寿司举办的江川寿司赏味大会,当然要出席啦~由于被一个路人甲点错路,所以迟到左10分钟 = ="(好彩去到都仲未开始)啊啦的最爱--三文鱼第一位登场,值得欣赏既系唔会一块薄CHI CHI,而且等咁多位摄影高手既闪光灯停落黎之后仲KEEP到又冻又好味。军舰方面,最值得推荐既一定系甜虾蓉,如果大家去吃,记住,掉转吃,将甜虾蓉放系舌头上面,感受一下o个种特殊既口感~~啊拉斯加蟹肉特别在唔系用紫菜包住,而系白雪雪既萝卜,感觉好清爽。寿司方面,象拔蚌嘴甜虾够好爽口,巨型珍宝带子唔知有无人一口就吞得落?我就要切开一半啦~串烧既墨鱼嘴好似迷你小丸子,但是口感就是完全相反,又爽口,个烧汁又香(如果平时追剧既时候,或者下午茶o个阵可以食番几串墨鱼嘴就好啦~)<--幻想中D烧玉米好甜啊,可惜我已经好饱啦,所以净系吃左几啖。江川仲特别提供试食餐单上无既恋人寿司--鱼子(女)海胆(男),净系卖像已经够讨好,只系差在男女分别唔够大。第一次试食海胆= ="睇到依到既话唔好O晒嘴,因为我之前一直都感觉海胆好恐怖,又贵,费事浪费$去试食,今次免费先豁出去,结果无我想象中咁难
D烧玉米好甜啊,可惜我已经好饱啦,所以净系吃左几啖。
第一次试食海胆= ="睇到依到既话唔好O晒嘴,因为我之前一直都感觉海胆好恐怖,又贵,费事浪费$去试食,今次免费先豁出去,结果无我想象中咁难吃,好彩!!
讲完好味既,依家到我唔钟意既。
首选系毛蟹膏售司,味道咸+无口感+感觉差,吃落惊惊地"@_ @"
黄金带子原本应该系我推荐既美食,但系D配料甜到漏,将带子既鲜味抢晒...
吞拿鱼红到有D假,如果用黎做灯影吞拿鱼或者会吸引D~
部分试食到最后取消左,因为个个都已经捧腹中!!
星期六晚,个脑,个肚,就好似香港既停车场咁,无晒位~~
恋人寿司
包公(甜虾蓉)白雪(啊拉斯加蟹肉)
午餐
  • 甜虾蓉,墨鱼嘴串烧,象拔蚌嘴甜虾