2014-11-22 141 浏览
上个星期六参加左领汇系屯门H.A.N.D.S搞既免费试食活动。本身自己几钟意食D港式野,所以我拣左「安泰烧腊家」,话哂都系香港特色野!一去到已经见到好多烧味挂左系舖面!!!不过我冇时间影..因为佢地已经放哂系我眼前。包括叉烧油鸡、烧鹅、烧腩仔等等。 身为饭桶既我见到咁多野食第一时间叫左个白饭(烧味配白饭才是王道!)因为最想食既卤水鹅仲整紧,所以我就食左叉烧同油鸡先。叉烧我觉得一般。但系只油鸡我就觉得唔错~D肉都几嫩滑,加埋D姜蓉送饭,正!等左一阵个卤水鹅终于到啦!可能我自己本身都好钟意食有汁既野,所以食饭我都一定会捞D汁, 卤水汁都唔例外。我一捞呢个卤水汁之后就知佢不得了!因为佢个卤水汁既味道同其他有D唔同。好香陈皮味,加埋少少本身个鹅既肉味,真系几好食!所以捞完个汁后我即刻夹左一旧黎食!一咬落口已经知道只鹅好肥味,啖啖肉!仲坚流左D肉汁出黎。另外其他仲有烧鹅同烧腩仔都好好食~!用左15分钟既时间我已经食左成半!哈哈!! 最后连白饭都食哂…我觉得如果你想食得平平地又好味不妨可以试下呢间,首选推介系佢地既卤水鹅~!

因为最想食既卤水鹅仲整紧,所以我就食左叉烧同油鸡先。
一咬落口已经知道只鹅好肥味,啖啖肉!仲坚流左D肉汁出黎。
另外其他仲有烧鹅同烧腩仔都好好食~!
2014-11-08
用餐优惠