餐厅: 牛角Buffet (雅蘭中心)
资讯:

2018-06-03 3148 浏览
新嘅牛角烧肉 buffet 开咗唔够一星期,当然要去试下啦!打电话打唔通,门口劲多人等,好彩我同朋友可以早少少过去~ 要齐人才可入,叫号码过咗5个就要再攞票。终于有枱可以坐低... 虽然坐位有少试油,不过算啦,睇到用纸抹咗无整到衫就算... 我地选咗 Level 2,美国见岛特选和牛放题~ 用 iPad 落单先~ 仲有两个夹分开生同熟食物,卫生好多~ 上嘢都快嘅,好快就有肉烤喇~ 眼见肉都冻嘅,唔会放咗一段时间咁样。个炉烤肉都快熟架~ 果醋白萝卜牛根好特别好谂好好味~ 炸鸡就差d,粉浆劲厚仲连肥鸡皮一齐炸,好滞。 牛油粟米就正常嘢。旁边自助部分有两个汤,唔辣嘅海带汤同韩式辛辣汤,仲可以自己加紫菜架~ 辣汤好惹味~ 有白饭,有沙律 bar,不过无特别所以无试。有个雪柜放甜品嘅,pancake (干身,软谂谂),细格仔饼(可能冻,有d太硬),大格仔饼(干身,软,食多块都唔觉),泡芙(有两种味,软硬刚好,无雪喺入面,入口溶化),杂果菠萝水蜜桃 (正常嘢)。雪柜最底有雪冻咗嘅碟同叉,好细心呀!甜品雪柜旁边有软雪糕机,有鲜奶味,水蜜桃味同混合选择~ 食落口感较多雪,唔多奶,感觉似雪芭多d~

我地选咗 Level 2,美国见岛特选和牛放题~
用 iPad 落单先~

仲有两个夹分开生同熟食物,卫生好多~

Level 2 可选嘅肉类

果醋白萝卜牛根好特别好谂好好味~
炸鸡就差d,粉浆劲厚仲连肥鸡皮一齐炸,好滞。
牛油粟米就正常嘢。

有白饭,有沙律 bar,不过无特别所以无试。

甜品雪柜旁边有软雪糕机,有鲜奶味,水蜜桃味同混合选择~ 食落口感较多雪,唔多奶,感觉似雪芭多d~ 食多都唔滞呀!
仲有
棉花糖,粒粒糖,细细粒恐龙蛋朱古力,可以加。行远d第2边仲有绿色嘅提子干,不过无试到。仲可以加朱古力糖浆,士多啤梨糖浆或者焦糖糖浆。
不过碗就无雪嘅,有雪糕胶羹提供。

饮品方面有一个果汁机,汽水机同咖啡机,好齐好多选择呀!仲多过去有d酒店食自助餐嘅选择呀!

时间到之前15分钟会有职员提你 last order,最后埋单见到清晒食物就换张优惠咭俾你,不过个期好短,都好少钱咋,应该唔会用喇。

可能因为新开,d职员都紧张边个做d咩。不过抽气唔多够力,d烟熏到我眼好辛苦,好彩冷气都ok够大,细d火烤肉都可以嘅。上嘢同收碟都快。场内除2人位(用枱面隔板间开),4人卡位,仲有6人枱。个场都好多枱,不过门口真系好多人等,打电话又话 book 满晒... 6p.m. 前入坐平30蚊,不过真系放工赶唔到啦。总之都可以再去啦!
2018-06-01