餐厅: 銀龍粉麵茶餐廳
资讯:

餐厅: 銀龍粉麵茶餐廳
资讯:

老公讲过好多次呢间啲嘢唔好食,我系唔信,点都要亲身试一次;简咗位坐底就水都冇一杯就即刻有位姐姐企定定喺隔离等我落单,我话转头落单,我睇咗一阵再叫人嚟,今次系个肥叔叔,四万咁嘅口问我想食咩,都系水都冇杯俾我,少少哋就试吓个下午茶,叫咗个XO酱金菇肥牛炒乌东下午茶餐,再加$6叫咗杯冻柠宾少冰;冻柠宾讲明少冰,就同正常冰冇分别,即刻叫肥叔攞个杯仔俾我,又系四万咁口攞嚟,拔咗细半杯冰出嚟,净返大半杯柠宾饮;仲话系咪蹝嘢食店,真系配咩?!等一阵好快就有XO酱金菇肥牛炒乌东食,系我自己要走韮走葱,所以成碟嘢都系黑墨墨嘅豉油色,香味就当然只有豉油香,完全冇XO香味,食落更加冇XO味,加几辣椒丝就话会辣,辣都唔辣下,只得个咸字,仲话系少盐少糖食店,真系一啲都唔配。肥牛份量一般,但金菇得一两条,想揾多条都冇,乌东面质太淋,如果炒嘅就唔应该太淋。整体嘢食唔值得再食,水吧先生冲嘢饮冲得太麻木喇,多啲留意火记写客人嘅要求,楼面员工服务非常好,识对客人笑,只要记得客人入坐时系唔系都整杯水先实冇死。一间餐厅最紧要系啲嘢好食,有几好嘅服务都系唔会发挥得到,有几近民居都系冇用,啲嘢唔好食永远都唔会有回头客。
老公讲过好多次呢间啲嘢唔好食,我系唔信,点都要亲身试一次;

简咗位坐底就水都冇一杯

拔咗细半杯冰出嚟,净返大半杯柠宾饮;
仲话系咪蹝嘢食店,真系配咩?!

香味就当然只有豉油香,完全冇XO香味,
食落更加冇XO味,
加几辣椒丝就话会辣,辣都唔辣下,只得个咸字,
乌东面质太淋,
识对客人笑,只要记得客人入坐时系唔系都整杯水先实冇死。

2019-09-17
下午茶