刚刚在凤琴街体育馆打完波,同波友系附近找嘢食。见到呢间叫砵砵车仔面,够我地摆放随身物品,就试下啦。我哋二人食人餐刚刚好,叫多个油菜。花胶碗仔翅,翅应该是素翅,花胶又成个碗长,果然足料。可能因为少咗冬菇,所以碗仔翅色泽,口感同味道都差咗少少。加上浙醋同胡椒粉系必加嘅,不过食完无好重味精嘅感觉。四𩠌车仔面,14蚊𩠌,点了话梅猪手,十蚊𩠌,点了南乳腩肉,八蚊𩠌,点了鲍汁萝卜,原创白榨饺, 点了油面和云南酸辣酱,再加了一碟15蚊油菜。第一个吃的𩠌是南乳腩肉,呢个又惊喜,南乳好入味,五花腩好冧,唔会好多肥膏。话梅猪手,话梅味入晒猪皮,炆到好正好甜, 连佢啲骨髓都要食埋,食完啲胶原蛋白都补返晒,要再打多几个钟波先得啦。鲍汁萝卜有啲渣,可以试其他,原创白榨饺,馅料有椰菜同埋榨菜夹埋一齐几好食。配上云南酸辣酱几好,因为云南酸辣酱,有酸又有辣再加埋其他𩠌菜嘅汁,油面吸收晒佢地精华,十分配合。阿里山茄子,用镇江黑醋做酱汁,第一次食茄子系用醋腌制,冷盘几有新意。想香一点,可以加埋麻油。香茅猪扒。猪扒大大块切咗起码六小块,两个人分啱啱好。猪扒厚度有半寸,肉质一般,香茅味都有,但系要衬热食。清润特饮两杯,菊花蜜

我哋二人食人餐刚刚好,叫多个油菜。

花胶碗仔翅,翅应该是素翅,花胶又成个碗长,果然足料。

清润特饮两杯,菊花蜜同金桔蜜,冬天时润喉一番,完美作结。

满分为10分(1分最低,10分最高)
食物:8.5
环境:8