2022-10-04
自从宋王台站开通左之后,去九龙城真系方便好多,呢间猫头鹰餐厅人气之旺令我好好奇,今日专登拣个非繁忙时段去食tea 😘下午茶个价位非常亲民,选择亦都好多,难得今日黎朝圣,我地梗系要试呢度嘅 ⭐️seafood and grill ⭐️见到全日早餐竟然有龙虾食🦞,一于就点呢个Super owl set超级猫头鹰全日餐果然超级,上枱一刻都忍唔住「哗」咗一声,大大只龙虾🦞好有睇头,成个并盘摆牒好靓🥗,唔单止色彩缤纷,配搭亦非常丰富😘冻食龙虾🦞,肉质甜美爽弹,搭配沙律菜🥗好味又清新,蟹肉牛油果🥑多士,班尼迪蛋🥚都做得好好,side dish嘅英式肉肠,大啡菇,扒蕃茄🍅都睇得出系用心之作⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️自选全日早餐🥖真系好体贴,食多食少,食咩肉,点样煮个蛋🍳全部都系自己拣,牛扒系我要嘅medium rare,鲜芒果清甜🥭 水波蛋破壁流心🥚,全部都系我哋想要想食嘅👍👍👍虽然系跟餐,呢杯咖啡一样充满诚意,质素卖相媲美酒店水准再望下晚餐嘅价位,$238.- 已经有齐前菜,主食及甜品,唔怪得知呢度成日咁爆,想食嘅就要识走位,认住呢只猫头鹰🦉
虽然系跟餐,呢杯咖啡一样充满诚意,质素卖相媲美酒店水准