2022-10-05 86 浏览
周五同朋友呢沙田呢度商场食饭 有啲惊喜人流真系好多 尤其是呢一间睇呢只系新开嘅一间新派 星马食店 sell肉骨茶 粉面 椰香咖央多士 好多人排队 不过座位都系阔落有趣嘅好明亮 用色丰富 感觉 好新潮 都唔错㖞同朋友嗌咗个佢哋嘅招牌肉骨茶叫做大集锦 +油炸鬼点豉油好好食好多肥猪肉 猪蹄 冬菇 一字骨等等 都叫好多肉 个汤感觉好补身 另外同朋友分享鸡丝汤河粉个汤好清 原材料丰富但系食一碗应该唔够饱 里面有虾 鱼片韭菜 鸡丝芽菜等等 减肥嘅可以食呢个 朋友钟意食串烧㖞我就嗌咗个马拉沙嗲串烧 有2X 猪肉牛肉鸡肉 点佢𠮶个而家制嘅沙爹酱 好好味 好香口 舒服嘅都系卡位 时间好快. 食物ok 温度 保存得好好 加上是waitress小姐都做得好好所以都系高分嘅餐厅

另外同朋友分享鸡丝汤河粉个汤好
大集锦