2018-06-16 2184 浏览
平时好少出开荃湾但其实荃湾都几好行要大商场有大商场,要旧街小铺都有经过大河道既街边小店仲可以感受到细个放学去文具店,零食店流连既感觉今次系因为睇新楼盘所以去左荃湾朋友推荐话呢间home 餐厅好好食一定要去咁当然唔好错过啦入到去环境唔错㖞,bar & restaurant 气氛好好,黎睇世界杯都系好好既选择我地坐高枱都几舒服,灯光偏暗餐厅里面好多细节位都放左装饰餐汤唔系话太特色,但系几好味既👍🏻👍🏻旧包热辣辣外面脆卜卜,入面系 mozzarella cheese😋😋😋第一次食呢种餐包,几特别不过就偏淡既前菜既沙律都唔马虎火腿片配上黑醋汁,仲有几粒芒果爆珠咁都比佢谂到用爆珠整沙律😂😂口感几新鲜得意不过个太多汁,酸左少少主菜我地稳阵派叫左个 ribs 而佢既配菜竟然系紫薯蓉😍😍😍个猪肋排都焗得好好食又好大份,2个人都食唔哂另外拣左个自选意粉烟三文鱼加大啡菇配扁意粉🍝🍝🍝连落咩汁都可以拣埋做人最紧要有选择比我地自己拣都几开心😃味道都唔错👌👌👌唔记得呢杯野似个名好似系有士多啤梨同香蕉都系好饮最后送多个甜品系细细粒既芝士蛋糕食到咁饱但又要食埋甜品先满足咁呢个份量就岩岩好喇 yeah 总括而言环境,
平时好少出开荃湾
但其实荃湾都几好行
要大商场有大商场,要旧街小铺都有

今次系因为睇新楼盘所以去左荃湾
朋友推荐话呢间home 餐厅好好食
一定要去
咁当然唔好错过啦

我地坐高枱都几舒服,灯光偏暗
餐厅里面好多细节位都放左装饰

餐汤

餐汤唔系话太特色,但系几好味既👍🏻👍🏻
旧包热辣辣

芝心餐包

第一次食呢种餐包,几特别
不过就偏淡既

沙律前菜

前菜既沙律都唔马虎
火腿片配上黑醋汁,仲有几粒芒果爆珠
咁都比佢谂到用爆珠整沙律😂😂
口感几新鲜得意
不过个太多汁,酸左少少

美式BBQ猪肋排

食到咁饱
但又要食埋甜品先满足
咁呢个份量就岩岩好喇 yeah

总括而言
环境,服务,同埋食物质素都唔错
由个餐包开始到甜品都唔系hea
配搭又够心思