介绍返💁🏻‍♀️Page 1️⃣。。🇯🇵 铁板烧 在铜锣湾 🇯🇵。舞鹤铁板烧 Maizuru Teppanyaki。铜锣湾边宁顿街13号2楼。午市铁板烧一人前 Lunch Teppanyaki For ONE茶碗蒸 Steamed Egg Custard 沙律 Salad 铁板银鳕鱼 Cod Fish铁板大虾 Teppanyaki Prawn美国牛肉薄烧 US Sliced Beef / 日本国产豚肉 Japanese Pork / 鸡肉 Chicken 炒饭 Fried rice炒菜 Fried Vegetables吸物 Soup咖啡 及 甘味 Coffee & Dessert 。HKD380 + 10%升级 Upgrade日本A5和牛厚切 。HKD150 + 10%三款季节刺身。HKD160 + 10%🤫 你睇吓..我应该系食舞鹤食上瘾啦..话说妈妈早两日生日..谂咗好耐究竟有乜嘢啱非常嘴刁又唔钟意食生冷嘢嘅父母亲大人食呢..最后我都系拣咗去舞鹤..今次试吓佢哋嘅Teppanyaki🤫 Teppanyaki前菜同Omakase一样都系芦荟野菜沙律同茶碗蒸..芦荟野菜沙律一贯开胃..而茶碗
介绍返💁🏻‍♀️
Page 1️⃣

🇯🇵 铁板烧 在铜锣湾 🇯🇵
。舞鹤铁板烧 Maizuru Teppanyaki
。铜锣湾边宁顿街13号2楼

日本A5和牛厚切
。HKD150 + 10%

三款季节刺身
。HKD160 + 10%

🤫 Teppanyaki前菜同Omakase一样都系芦荟野菜沙律同茶碗蒸..芦荟野菜沙律一贯开胃..而茶碗蒸亦都继续味美..蟹肉丝再加汤汁..当然仲有滑溜嘅蒸蛋同其他食材
🤫 我哋一边食就开始见到铁板烧师傅一边将我哋嘅食材攞出嚟..然后就开始炒下蒜蓉备用..跟住我哋additional嘅三式刺身就上枱啦..都唔驶多讲..舞鹤嘅寿司刺身绝对有信誉保证..鲜甜可口..由淡口嘅九绘鱼到鲷鱼再加拖罗..味蕾全开
🤫 然后终于入正题..我哋嘅第一个Teppanyaki项目..铁板银鳕鱼..铁板烧真系好睇师傅嘅厨艺..银鳕鱼汁多肉嫩..连唔钟意食鱼嘅妈妈都劲赞好味..嚿鱼肉好味唔再讲..个重点系佢𠮶块煎鱼皮..真系不得了..超级香脆又够味
🤫 再嚟第二道铁板烧系大虾..只只大虾都有成只手掌连埋手指咁大只..然后师傅知道妈咪唔食虾(仲有其他海鲜都唔食乜滞..都话佢好拣饮择食㗎啦)..竟然Offer妈妈食多一嚿银鳕鱼..仲要鱼腩..(妈妈开心到呢..系咁赞系咁赞) 而我同老窦就梗系唔会错过咁好味嘅大虾啦..超级新鲜爽甜..然后佢个酱汁系用返啲虾膏虾头爆炒而成..真系唔系夸张..好味道到跳舞..(题外话..特登拍咗条片影住师傅就咁用一把刀一只叉就可以拆咗啲虾壳同埋挑左条虾肠..好似表演咁)
🤫 有睇开我啲文字嘅各位都知道我基本上冇可能一个Post讲得晒成餐咁丰富嘅Teppanyaki㗎啦..敬请期待..

Page 1️⃣
😎😎😎。未完待续 。😎😎😎
。。
翻兜指数:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5个🙆🏻‍♀️为翻兜爆灯)

💮已翻兜次数:4次💮
。。
#foodie #instafood #いただきます推介 #香港揾锣湾揾食 #hongkongfoodie #铜锣湾美食 ##hongkong #japansecuisine #followme #带你食好嘢 #sashimi #铜锣湾 #hongkongfood #香港美食不专业推介 #翻兜able #hkfoodie #hkfoodielife #hkfoodieblogger #吃在香港 #食好西 #舞鹤铁板烧 #香港美食 #香港铁板烧 #铜锣湾铁板烧 #Teppanyaki #hkteppanyaki #maizuruteppanyaki @when_we_happy_we_eat @maizuruteppanyaki
2022-07-13
庆祝纪念