介绍返💁🏻‍♀️ 。。🇬🇧 Café 在中环 🇬🇧。APT. Coffee 。美轮楼地下C号舖。Lunch Toast Tailoring Choose Your Bread-SourdoughChoose Your Spread -Sun Dried Tomato Cream CheeseChoose Two Toppings -Scrambled Egg。Prosciutto Ham。HKD108 + 10%Coffee Tailoring Choose Your Blend-House BlendChoose Your Coffee-Hot White Intense Choose Your Milk Foam-Silky。HKD38 + 10%Iced Hojicha Latte。HKD53 + 10%🤫 今次介绍嘅呢一间Cafe概念非常之特别..Cafe名简写叫做APT. 意思系A Personal Tailor..顾名思义样样都可以俾你自己拣..然后组合成独一无二嘅选择🤫 点解我会揾到呢间Cafe..纯粹系上个星期热到阿妈都唔认得..同朋友仔经过谂住坐低饮杯嘢凉吓冷气..但系
介绍返💁🏻‍♀️

🇬🇧 Café 在中环 🇬🇧
。APT. Coffee
。美轮楼地下C号舖

Lunch Toast Tailoring
Choose Your Bread
-Sourdough

Choose Your Spread

Choose Two Toppings
-Scrambled Egg。Prosciutto Ham
。HKD108

-Silky
。HKD38 + 10%

Iced Hojicha Latte
。HKD53 + 10%

🤫 点解我会揾到呢间Cafe..纯粹系上个星期热到阿妈都唔认得..同朋友仔经过谂住坐低饮杯嘢凉吓冷气..但系等嘢饮嘅时候..揭吓个Menu发现又几趣致之后忍唔住叫个Toast嚟试吓
🤫 咁我哋嚟讲吓个Toast先啦..我哋拣咗感觉好似健康啲而且烘得非常之脆口嘅Sourdough..配搭咸香而且份量相当之多嘅Ham同柔滑香浓嘅Scrambled Egg.. Toast嘅dressing选择相对有饱肚感嘅Cream Cheese..上边嘅小蕃茄干酸甜酸甜令味道层次更加多..成件事系高级版嘅腿蛋治..(咁好味过腿蛋治好多..)
🤫 然后Coffeholic嘅朋友仔梗系整返个Tailor-made嘅White Coffee试吓啦..每个项目都可以拣自己最钟意嘅..又点会有唔满意嘅机会呢..朋友仔话呢度嘅White Coffee香醇又提神..有机会一定要Encore㖞
🤫 而我哩个完全唔识欣赏咖啡嘅人仔就梗系拣返我最钟意嘅Tea Latte啦..咁老实讲..呢度嘅Hojicha Latte正常水准啦..冇去到好似咖啡咁Impress嘅
🤫 呢间Cafe窄身细细间有两层..座位同座位之间嘅空间唔系太多..同隔篱枱非常亲近..不过职员嘅服务态度就非常之好..而且地方干净企理..楼下𠮶层仲可以望到大厨炮制Toast嘅情景..睇到闻到又食到..都非常之唔错
🤫 黄色经济圈
。。
翻兜指数:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5个🙆🏻‍♀️为翻兜爆灯)
。。

🦄认真地为食。有诚意地长气🦄
💜透过美食写日记。每日为你介绍不同美食💜
🙇🏻‍♀️Since Jan 2022🙇🏻‍♀️
下午茶