介绍返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 港式餐厅 在 九龙湾 🇭🇰。公子茶座。得宝商场地下H号舖。招牌生煎肉饼。HKD68生炒牛肉饭。HKD58蒜蓉白菜仔。HKD62龙凤柠檬雪碧。HKD22各式汽水。HKD16🤫 早两日约咗个朋友仔食饭..为咗就佢晏放工就喺返佢公司附近食啦..而我哋今次嘅选择系之前未试过嘅公子茶座🤫 题外话讲哂..咁两条友仔又系唔食得多嘅情况底下..我哋拣咗呢度最出名嘅生煎肉饼加一碟菜同埋一个炒饭..谂住啱啱好🤫 先嚟讲下生煎肉饼先..每件肉饼Size细细最啱我呢啲樱桃小嘴(😝) 一件分两啖食..而且都有成八块咁多..肉饼仔煎得非常香口但系keep得住入边Juicy..送饭真系冇得顶..旁边仲有啲沙律菜配日式酸汁够晒开胃🤫 然后我哋就叫咗一个生炒牛肉饭..份量又系好大碟..而且饭粒粒粒金镶银..够干身又有镬气..最重要嘅系炒饭入边有劲多肉粒..唔似得出边啲茶餐厅净系比两粒肉你送一碟炒饭..食肉兽表示相当满意🤫 最后嘅就系一碟蒜蓉白菜仔..呢度要感谢茶座哥哥仔..我哋随口问一句有冇得清清地炒个菜呀..佢就帮我哋Order咗Menu无嘅蒜蓉炒白菜仔..份量又系劲多..朋友仔话四个人Sha
介绍返💁🏻‍♀️

🇭🇰 港式餐厅 在 九龙湾 🇭🇰
。公子茶座
。得宝商场地下H号舖

招牌生煎肉饼

龙凤柠檬雪碧
。HKD22

各式汽水
。HKD16

🤫 最后嘅就系一碟蒜蓉白菜仔..呢度要感谢茶座哥哥仔..我哋随口问一句有冇得清清地炒个菜呀..佢就帮我哋Order咗Menu无嘅蒜蓉炒白菜仔..份量又系劲多..朋友仔话四个人Share都够食..而且菜靓蒜蓉味又够香..最紧要热辣辣上枱
🤫 以上种种..最后嘅结果系..我哋只系叫咗三碟嘢都食唔晒..真系抵食夹大件..原本谂住试埋佢哋睇相好靓仔嘅西多士..好可惜原来夜晚黑水Bar收咗工冇得食..搞到而家个心仲啰啰挛..成晚都谂住生炸鸡髀西多士仲有Cold Brew..真系要揾日去试吓佢哋啲下午茶先得
🤫 最后嘅最后..最想讲嘅系..公子茶座并唔系𠮶种花费好多..储好多古董古物去打造一个打卡环境嘅冰室..而系将传统茶室嘅环境翻身..以怀旧嘅纯粹俾我哋边食边feel吓老香港嘅特色..下次等我带爸爸妈妈过嚟食返餐..肯定又会有好多旧时嘅故仔听吓
。。
翻兜指数:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️(5个🙆🏻‍♀️为翻兜爆灯)
。。