2022-12-15
介绍返💁🏻♀️。。🇭🇰 甜品 在 坑口 🇭🇰。荳号 Comma。明德商场地下25号舖。港式冷捞面 套餐组合冷面。螺肉。蚬肉。海蜇。蟹柳。芋丝。紫菜。粟米。鲍片。狮子狗。墨鱼仔。带子裙边。芝麻八瓜鱼。中华沙律一份冷面 + 四份配料 + 果香茶萃系列饮品。HKD35劲量桶装 车仔糖水烧仙草。椰香喳咋。腐竹蛋花糖水。手工豆腐花。仙草冻。黑糖挫冰。草莓挫冰。冬瓜爱玉冻配料双色芋圆。小丸子。珍珠。寒天晶球。豆花。爱玉。西米。仙草。红豆。椰果。咖啡寒天。芦荟。紫米。HKD35 @ 三种配料。HKD40 @ 五种配料🤫 寻日介绍咗个咁Heavy嘅日式烧肉..今日决定Balance一下..嚟个轻擎啲嘅....一于介绍位于坑口明德商场嘅荳号啦..COMMA系一间卖台式饮品加甜品再加港式捞捞嘅外卖店..我都系之前见有个Foodie朋友仔介绍过..先至识得佢咋🤫 咁话说某日WFH..屋企楼下方圆廿里嘅嘢都食晕晒..一于行过去明德买个外卖返屋企叹吓..顺便当做吓运动啦🤪..去到谂咗一阵..我就决定要一个捞捞套餐再加一份车仔糖水..相信都够我食啦挂🤭🤫 咁望住两位快手快脚嘅小妹妹喺度制作我嘅捞捞同甜品嘢饮..唔
🇭🇰 甜品 在 坑口 🇭🇰
。荳号 Comma
。明德商场地下25号舖
港式冷捞面 套餐组合
冷面。螺肉。蚬肉。海蜇。蟹柳。芋丝。
紫菜。粟米。鲍片。狮子狗。墨鱼仔。
带子裙边。芝麻八瓜鱼。中华沙律
一份冷面 + 四份配料 + 果香茶萃系列饮品
。HKD35
劲量桶装 车仔糖水
烧仙草。椰香喳咋。腐竹蛋花糖水。
手工豆腐花。仙草冻。黑糖挫冰。
草莓挫冰。冬瓜爱玉冻
配料
双色芋圆。小丸子。珍珠。寒天晶球。
豆花。爱玉。西米。仙草。红豆。椰果。
咖啡寒天。芦荟。紫米
。HKD35 @ 三种配料
。HKD40 @ 五种配料
🤫 咁望住两位快手快脚嘅小妹妹喺度制作我嘅捞捞同甜品嘢饮..唔使十分钟就已经可以回程返屋企
🤫 先讲吓个捞捞啦..我拣咗蚬肉两份加海蜇同鲍片..其实三十五蚊连嘢饮嚟讲真系平到冇人有..而且冷面嘅份量都唔算少..蚬肉亦都唔系话细粒到食唔到𠮶种..素鲍片就有两块..海蜇都有好几嚿㗎..未讲味道之前成个份量都已经系抵玩..咁不嬲捞捞都系靠𠮶个海鲜酱㗎啦..加埋啲生蒜..就系由细食到大嘅𠮶种味道..得闲食吓真系相当唔错
🤫 跟餐嘢饮我就拣咗水蜜桃乌龙..我最爱嘅水蜜桃味刚刚好..唔会过分糖水过分甜..仲轻轻饮到啲茶味..又系一个字..抵
🤫 我谂正常女子食到呢一度应该已经够..而我呢个大胃王..梗系加返个甜品先够过瘾啦..我就最钟意豆类制品㗎啦..叫咗个豆腐花加白玉珍珠同芦荟..豆腐花就冇得拣冻嘅..系微温嘅..返到屋企我咪雪冻佢先啰..一样得..豆腐花都几滑㗎..白玉同珍珠都系正常味道啦..芦荟份量都好多..成件事都好满足..成件事咁满足先至系三十五蚊咋..香港地边有咁平嘅嘢㗎而家..我决定咗以后粮尾就过嚟呢度医肚..抵玩又好味
。。
翻兜指数:🙆🏻♀🙆🏻♀️🙆🏻♀️️ (5个🙆🏻♀️为翻兜爆灯)
。。