2023-08-01
介绍返💁🏻♀️。。🇺🇸 美式餐厅 在 铜锣湾 🇺🇸。MOO MOO Plus。海滨大厦地下C&D号舖。Avocado Shrimp Salad with Truffle Honey牛油果虾沙律配黑松露蜜糖。HKD148 + 10% Chicken Wings 香烤鸡翼Original。Garlic Honey。Buffalo Sauce。BBQ sauce原味。香蒜蜜糖。水牛城酱。BBQ 酱。HKD88 + 10% @ 6 pcs。HKD128 + 10% @ 9 pcsGrilled Iberico Presa with Figs Puree西班牙黑毛猪肩肉配无花果酱。HKD248 + 10%Lobster Risotto 芝士焗龙虾意大利饭。HKD238 + 10%MM+ LemonadeCold Pressed Lemon Juice。Simple Syrup。Soda Water。HKD68 + 10%Moo Moo Beer。HKD68 + 10%🤫 前日Late Afternoon同饭脚仔睇完Barbie..跟住边行边谂食乜嘢好..最后决定去Fashion Walk揾间酒吧
🇺🇸 美式餐厅 在 铜锣湾 🇺🇸
。MOO MOO Plus
。海滨大厦地下C&D号舖
牛油果虾沙律配黑松露蜜糖
。HKD148 + 10%
Chicken Wings 香烤鸡翼
原味。香蒜蜜糖。水牛城酱。BBQ 酱
。HKD88 + 10% @ 6 pcs
Soda Water
。HKD68 + 10%
Moo Moo Beer
。HKD68 + 10%
🤫 前日Late Afternoon同饭脚仔睇完Barbie..跟住边行边谂食乜嘢好..最后决定去Fashion Walk揾间酒吧啤啤佢顺便食Dinner
🤫 黄昏时段人唔算多..我哋最后入咗去Moo Moo Plus..呢度地方都几大..有Outdoor Seats又有吧枱位..我哋随便拣咗张角落头嘅四人枱坐..咁因为肚仔都几饿..我哋叫咗两个Appetisers再加一个Risotto同埋一块扒
🤫 话咗过嚟啤啤佢..我拣咗Moo Moo Plus嘅Draft Beer..虽然Menu冇写清楚系咩种类嘅啤酒..但系饮落似系Lager..顺口易入口..饭脚仔就饮Lemonade..见到有真嘅柠檬肉..唔系而家好兴嘅柠檬精..我欣赏佢🤭
🤫 首先上枱嘅当然系沙律啦..Truffle Honey嘅Sauce好特别..两个味都好出但系又衬㗎㖞..牛油果同大虾粒粒Mix埋一齐..非常好味..另外仲有一啲Mixed Greens..系比较少有会落羽衣甘蓝同水耕菜嘅Greens..成本都几高㗎~
🤫 唔食沙律嘅饭脚仔自己拣咗要食鸡翼..要六只鸡翼可以拣两只味..我拣咗蒜香蜜糖味..蒜片非常脆口..鸡翼都非常香脆..带有淡淡嘅蜜糖味..而饭脚仔就拣咗BBQ Sauce..超浓厚嘅BBQ Sauce包裹住全只鸡中翼相当惹味
🤫 冇耐之后..我哋Risotto都嚟啦..我拣咗香浓好味嘅芝士焗龙虾Risotto..半只龙虾成旧肉起出嚟食..上面嘅芝士已经焗到半干脆超好味..龙虾有劲多膏添㗎..Risotto属于偏湿嘅𠮶一种..浓厚嘅龙虾汁布满晒每一粒意大利粉..唔好以为Risotto剩系得半只龙虾咁少𩠌啊..其实入边仲有三四只大虾仲有双色椒洋葱野菌等等嘅配料..食到饭脚仔都舔舔脷👅
🤫 最后上枱嘅就系猪肩肉配无花果酱..即系我讲嘅扒..系呀~近排食得牛扒多想食返啲猪扒..猪肩肉颜色唔系太深以为会好淡口..点知又估佢唔到㖞..猪味都几浓郁..而且好松软一咬即开嘅感觉..似系慢煮嘅猪肩肉..配埋旁边酸酸甜甜嘅无花果酱..饭脚仔食咗大半块有多啊😆
。。
翻兜指数:🙆🏻♀️🙆🏻♀️(5个🙆🏻♀️为翻兜爆灯)
。。