黎衬TKO呢头揾食时总系感到迷惘🤣但呢间泰国菜大推!舖面几大 行到入面再左转甚至有啲好靓嘅卡位、沙发座 座位宽敞干净 有埋隔板更增私隐度 坐得舒服呢个系加分位!设计上亦睇得出花过心思😍餐桌碗碟用料虽简约 但采用紫tone更显贵气 整体不失泰国嘅气派。。。🦔👉马莎文咖哩牛坑腩配薄饼 $148成个dish好可爱咁摆哂啲三角薄饼系旁边🌞几钟意呢款马莎文咖哩食落甜甜地唔会太辣 又唔会过于油腻 里头嘅牛坑腩都唔少 薯仔质感偏爽口 咖哩跟薄饼系绝配😆不过小妹钟意饼底酥啲 可以配白饭捞埋净底嘅咖哩食会更幸福!。。。🦔👉泰式椰青海鲜焗饭 $138就黎食泰式椰饭可以食到变expert🤣去食衬泰都系同呢位友人+encore椰青饭哈哈 呢间特色在于饭粒几分明又入味 唔会被椰汁煮糊 对我黎讲饭底没有提子粒超加分🤭个人觉得唔夹kekee 大虾同青口都大大件 onsite仲有肉松同盐焗腰果送饭 享受多重食法!P.S 系小妹永恒必点嘅一道菜因为好享受食哂饭再挖椰青食𠮶种爽🤩呢个仲要超~多肉👍。。。🦔👉泰式烧猪颈肉 $108砌得好靓的赏心悦目😍烧得色泽均匀 肥肉加瘦肉嘅猪颈肉整体食落微嫩又爽弹 另外蘸上𠮶特色沾酱更另

👉马莎文咖哩牛坑腩配薄饼 $148

👉泰式椰青海鲜焗饭 $138

👉泰式烧猪颈肉 $108
砌得好靓的赏心悦目😍烧得色泽均匀 肥肉加瘦肉嘅猪颈肉整体食落微嫩又爽弹 另外蘸上𠮶特色沾酱更另有一番风味😋fresh得黎后劲带点辣食落几过瘾!

👉金龙蛋(皮蛋虾饼) $98
真系炸到好似佢名咁金黄 虾肉爽弹 皮蛋蛋黄亦呈溏心状况 外脆内软绵 唔好睇少呢几件 食多件都几full🤪

👉洋甘菊香茅花茶 $48
好有心思嘅热茶 大大壶透明茶具好吸睛 仲有个心型烛台加热住👍香茅具帮助消化、纾缓感冒不适等功用 但好少见香茅茶 平时食开香茅炒乜乜🤣眼见浸住咁多香茅好神奇 饮落系好熟悉嘅清新味道但唔太想口服😂

👉草莓蝶豆花梳打 $48
蝶豆花饮品啱哂打卡 尤其配埋底层嘅粉红草莓 简直成个星空咁🌌