2020-08-23
最近食得太肥腻,想食得清淡少少,就去咗屋企楼下嘅「新记鸡粥」啦!午市时段设有生滚粥午餐或其他港式炒粉面饭蚬介鲮鱼球一客有六粒,每粒都大过乒乓波,金黄色的外型非常吸引!鲮鱼球口感弹牙,满有鱼肉香~蚬介酱味道有少少似咸鱼,配鲮鱼球食一流呀!艇仔粥粥底好绵滑,有米香,加左花生同葱花就更香口美味,粥里有:猪皮、鱼片、鱿鱼、瘦肉,都几足料哦驰名海鲜粥我地另外加咗$12蚝仔,海鲜粥本身已经有丰富嘅海鲜配料:蟹肉、带子、鱼肉、鲜虾样样齐,钟意食海鲜嘅人就啱晒👍🏻粥底多左份海鲜嘅鲜甜味,正啊叉烧肠粉肠粉肥嘟嘟,都几大件,口感软糯烟韧,富弹性及有米香~内里包着半肥瘦蜜汁叉烧,啖啖肉,好足料鲜虾肠粉肠粉外皮同样滑溜软糯,里面仲有唔少原只鲜虾🦐,好好食呢净鲜虾云吞云吞合共有八粒,大小适中,外皮好滑溜,猪肉同虾肉嘅比例均匀,皮薄馅靓热奶茶港式丝袜奶茶☕️口感丝滑,茶味比较重
蚬介鲮鱼球
艇仔粥
驰名海鲜粥
叉烧肠粉
鲜虾肠粉
肠粉外皮同样滑溜软糯,里面仲有唔少原只鲜虾🦐,好好食呢
净鲜虾云吞
热奶茶
港式丝袜奶茶☕️口感丝滑,茶味比较重