2006-09-24 39 浏览
认真, 我认识的咁多档鱼蛋档, 以洪记最为串。一点钟去到已经落闸放狗不突止, 学南瓜兄话头, 想要净鱼蛋, 系冇的。独沽一味, 你要选择的只是(一)河粉同(二)面。本人冇选择恐惧症, 所以我觉得此举系极唔user friendly, 食之前已经唔开心左先。有一次真系心瘾难顶, 想试下有几巴闭, 一点几俾我撞到佢仲未熄灯! 拿拿声坐低叫一碗选择(一)。等左好耐, 但系又唔见佢写单, 系2个女人只靠佢地的记忆力来分配不断生产的products。我觉得十分之化学。 总之来左之后, 见到都几多料。细细粒的鱼蛋又真系不甚特别, 鱼片好似好食少少, 而果件鱼皮呢... 系难食的。硬得咬不开得来, 冇鱼味。汤头系淡的, 边吃边想著海达果碗浓鱼汤。辣椒油唔系唔好食, 不过不甚特别, 不过都可以帮助下个渣渣地的汤, 唔系就真系咩味都冇!总之, 佢又串又唔好食, 想不到再来的理由, 亦想不通座无虚席的原因。